Un expert în securitate i-ar fi spart contul de Twitter lui Trump. Ce parola susține că avea președintele SUA

Ultima actualizare: 23-10-2020 23:49
Trump
Getty

Contul Twitter al lui Donald Trump ar fi fost piratat săptămâna trecută, potrivit spuselor unui cercetător olandez, care susține că a ghicit parola președintelui Statelor Unite.

Victor Gevers, expert în securitate, ar fi acces la toate informațiile de pe contul de Twitter al președintelui Donald Trump, a raportat ziarul De Volkskrant, citat de The Guardian.

Gevers ar fi ghicit parola liderului de la Casa Albă din a cincea încercare. Acesta susține că parola ar fi fost „maga2020!”, "Maga" fiind abrevierea de la sloganul de campanie folosit de Trump, "Make America Great Again".

„Mă așteptam să fiu blocat după patru încercări eșuate. Sau cel puțin să-mi ceară să furnizez informații suplimentare”, a declarat Gevers.

Cu toate acestea, Twitter a negat incidentul.

„Nu am identificat nicio dovadă care să confirme această afirmație, inclusiv din articolul publicat în Țările de Jos. Am implementat în mod proactiv măsuri de securitate a conturilor pentru un grup desemnat de conturi Twitter de profil înalt”, a transmis un purtător de cuvânt al Twitter într-o declarație.

Până în prezent, nici Donald Trump și nici Casa Albă nu au oferit o poziție referitor la acest subiect.

Aceasta nu ar fi fost prima oară când Gevers a obținut acces la contul Twitter al lui Trump. În 2016, el ar mai fi reușit să ghicească parola lui Trump și să îi acceseze contul.

Pe atunci, parola lui Trump ar fi fost „yourefired”, sloganul său din reality show-ul TV The Apprentice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO