Un elicopter al puşcaşilor marini s-a prăbuşit în sudul Californiei

04-04-2018 10:06

elicopter Super Stallion CH-53E

Un elicopter al puşcaşilor marini s-a prăbuşit în timpul unei misiuni de antrenament în sudul Californiei, iar cei patru membri ai echipajului sunt consideraţi morţi.

Elicopterul de tip CH-53E Super Stallion s-a prăbuşit marţi, după ora locală 14.30 (miercuri, 0.30, ora României), în apropiere de El Centro, la câţiva kilometri distanţă de frontiera Statelor Unite cu Mexic, a anunţat armata, relatează The Associated Press, potrivit Agerpres.

Aeronava făcea parte din a 3-a Escadră a puşcaşilor marini de la staţia Miramar, la San Diego, a anunţat baza într-un comunicat.

Instalaţia aeronavală El Centro a anunţat că elicopterul s-a prăbuşit la nord de Plaster City, în vestul El Centro.

O anchetă a fost deschisă cu privire la cauza prăbuşirii.

Numele membrilor echipajului urmează să fie comunicate la 24 de ore după ce sunt anunţate rudele, a precizat baza Miramar.

Este vorba despre cea mai sângeroasă prăbuşire a unei aeronave a puşcaşilor marini după cea a unui avion de transport de tip KC130T, în Mississippi, în iulie, soldată cu moartea a 15 puşcaşi marini şi a unui marinar.

CH-53E Super Stallion este cel mai mare elicopter din dotarea armatei americane. Este folosit la transportul minelor şi poate transporta zeci de militari şi tone de marfă.

Un elicopter de tip CH-53E s-a prăbuşit şi a ars în octombrie în Okinawa, însă fără ca cineva să fie rănit.

În 2015, 31 de persoane au murit după ce un elicopter de acest tip s-a prăbuşit în Irak, în timpul unei furtuni de nisip

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO