Mesajele trimise de Barack Obama si Mark Zuckerberg elevului arestat pentru ca a adus la scoala un ceas construit de el

Ultima actualizare: 19-09-2015 06:51

Daca te cheama Ahmed, esti musulman, pasionat de stiinta si vrei sa-ti impresionezi profesorii cu un ceas facut de tine, risti sa fii incatusat si interogat de politie. I s-a intamplat unui elev de 14 ani, din Texas.

Un elev de 14 ani, pasionat de robotica si tehnologie, a fost retinut in Texas dupa ce a dus la scoala un ceas confectionat de el manual, relateaza Washington Post. A vrut sa-si impresioneze profesorii, in schimb a fost arestat, comenteaza publicatia americana.

Cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg a anuntat ca vrea sa se intalneasca cu adolescentul dupa ce incidentul in care a fost implicat a fost popularizat pe retelele de socializare. Hashtagul" SuntalaturideAhmed" a fost miercuri unul dintre cele mai populare pe Twitter.

"Probabil ati auzit de povestea lui Ahmed, elevul de 14 ani din Texas, care a construit un ceas, si a fost arestat dupa ce l-a adus la scoala. Sa ai abilitatea si ambitia de a construi ceva ar trebui sa fie de laudat, nu sa duca la arestare. Viitorul apartine oamenilor ca Ahmed.

Ahmed, daca vrei sa vii la Facebook, mi-ar placea sa te intalnesc. Continua sa construiesti!" a fost mesajul postat pe Facebook de Zuckerberg.

Si presedintele SUA, Barack Obama, i-a trimis un mesaj pe Twitter: "E un ceas grozav Ahmed. Vrei sa-l aduci la Casa Alba? Ar trebui sa inspiram mai multi copii ca tine sa iubeasca stiinta. Asta face America grozava"

La scurt timp dupa ce a dus ceasul la scoala, adolescentul a fost scos din clasa, iar profesorii au chemat politia. Baiatul a fost incatusat si dus la un centru de detentie pentru minori, unde a fost amprentat si interogat de politisti. Mai mult, baiatul nu a fost lasat sa-si sune parintii pana nu s-a terminat interogatoriul.

Ceasul construit de el semana, potrivit profesorilor si oamenilor legii, cu o bomba. "Politistii m-au intrebat de ce am vrut sa confectionez o bomba", a declarat Ahmed care purta tricou cu NASA in momentul in care a fost retinut.

"Nu cred ca este corect, am adus ceva la scoala care nu reprezenta o amenintare pentru nimeni. Nu am facut nimic rau" s-a aparat elevul in presa americana.

Autoritatile au clasificat incidentul drept o alerta falsa, precizand ca trei profesori din liceu au depus plangere impotriva elevului. Mohamed a fost suspedant 3 zile de la scoala.

Mohamed Elhassan, tatal baiatului, spune ca in acest caz s-a exagerat deoarece este vorba de un musulman. "Cred ca fiul meu a fost tratat necorespunzator deoarece are numele Mohamed si din cauza datei de 11 septembrie(n.r. data atentatelor)", a declarat el.

Pe retelele de socializare multe voci considera intreaga intamplare o dovada de xenofobie din partea celor implicati, foarte multi americani sarind in apararea elevului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO