Un cutremur de 6,9 grade s-a produs in estul Japoniei, fara a declansa o alerta de tsunami


Ultimul update: Sambata 07 Septembrie 2013 02:17
Data publicarii: Miercuri 04 Septembrie 2013 08:17
Categorie: Stiri externe
NASA cutremur Japonia

Un seism cu magnitudinea de 6,9 a zguduit estul Japoniei de-a lungul coastei Pacificului, insa nu exista riscul unui tsunami, a anuntat miercuri agentia de meteorologie japoneza, citata de AFP.

Cutremurul, care s-a produs la ora locala 09:19 (03:19, ora Romaniei) s-a produs la 400 de kilometri adancime sub oceanul Pacific, la putin peste 600 de kilometri sud de Tokyo. Cladirile din capitala japoneza s-au zguduit sub impactul cutremurului.

La o jumatate de ora de la seism, presa japoneza nu constatase nicio victima sau paguba materiala importanta in tara. Managerul centralei nucleare de la Fukushima, Tokyo Electric Power (Tepco), a asigurat ca nicio problema noua nu a fost constatata la locul accidentului din cauza acestui cutremur.

"Am confirmat ca nu exista nimic anormal" in ceea ce priveste masuratorile ridicate de la fata locului, a explicat un purtator de cuvant al Tepco pentru AFP.

Acesta a adaugat ca echipe patruleaza vastul sit nuclear pentru a constata eventuale pagube. Prefectura din Fukushima, unde se afla aceasta instalatie, a resimtit puternic cutremulul la fel ca restul coastei pacifice a marei insule japoneze Honshu.

Trenurile au fost oprite pentru scurt timp in zonele afectate, insa traficul a revenit la normal foarte rapid peste tot. Japonia ramane marcata de teribilul seism de magnitudine 9 de la 11 martie 2011 intervenit in largul coastelor estice ale tarii, care a provocat un tsunami gigant pe litoral.

Peste 18.000 de persoane au murit in urma acestei catastrofe care printre altele a dus la un accident nuclear la centrala Fukushima Daiichi, cel mai grav dupa cel de la Cernobal (Ucraina) in 1986.

Sursa: Pro TV

Multi elevi se vor intoarce la scoala in cladiri care stau sa cada. Unele n-au autorizatii de 5 ani
Cutremur in Romania, joi dimineata, cu magnitudinea de 3,9 grade
Cutremur in Romania, joi dimineata, cu magnitudinea de 3,9 grade
VIDEO PROTVPLUS.RO