Doi soți italieni, în vârstă de 82 şi 83 de ani, au murit de COVID-19 la diferenţă de o oră

Ultima actualizare: 18-11-2020 15:34
Olga şi Vincenzo
La Stampa.it

Al doilea val al pandemiei de coronavirus în Italia a scos la lumină noi povestiri dramatice, precum cuplul format din Olga şi Vincenzo, în vârstă de 82 şi 83 de ani, care au murit la acelaşi spital la diferenţă o oră, scrie EFE, citat de Agerpres. 

Cuplul de bătrâni din Sesto San Giovanni (nordul Italiei), erau împreună de 63 de ani. S-au cunoscut când aveau 18 de an şi se căsătoriseră un an mai târziu.

După ce au stat zece zile bolnavi în casa lor, ei au fost spitalizaţi pentru probleme de saturaţie de oxigen. Patru zile mai târziu, duminică, a murit Olga iar o oră mai târziu i-a urmat şi Vincenzo.

"Nu ieşeau din casă, aveau mare grijă, numai bunicul mergea la cumpărături şi la farmacie, din nefericire s-au îmbolnăvit", a povestit una dintre cele şase nepoate, care a reamintit că cei doi bătrânei sărbătoriseră 63 de ani de căsătorie pe 26 septembrie.

Vincenzo a fost primul care a prezentat simptome şi în scurt timp s-a îmbolnăvit şi Olga. Cei doi vârstnici au stat bolnavi zece zile în casă cu febră foarte mare.

"Timp de peste o săptămână medicul nu a fost niciodată să-i viziteze", a explicat nepoata lor, Katia. "Le-a prescris un antibiotic şi a spus că este vorba de gripă, dar în schimb era COVID-19", a precizat ea.

Până în data de 11 noiembrie, când au fost nevoiţi să sune la numărul de urgenţă deoarece aveau probleme respiratorii şi au fost duşi la un spital din localitatea vecină unde au fost internaţi în saloane separate. Olga a dorit să-l simtă pe soţul ei aproape şi i s-a permis să păstreze haina lui în cameră.

Familia a mulţumit echipei de medici şi asistente pentru că le-a permis să se despartă de bunici cu ajutorul telefonului şi mai ales infirmierei care l-a ţinut pe bunic de mână pentru a nu fi singur.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO