Un copil de 3 ani rezolvă ecuaţii şi bate adulţii la şah. Cum i-au apărut "superputerile”

28-05-2019 16:26

Aiden Blasian

Aiden Blasian, un băieţel de numai 3 ani din capitala Statelor Unite, poate rezolva probleme dificile şi pentru un adult.

Aiden Blasian a fost filmat de părinţii săi rezolvând probleme complicate de matematică, inclusiv fracţii şi ecuaţii. Mama lui spune că băiatul petrece ore întregi făcând calcule la tablă şi l-a filmat pentru a-i convinge pe cei care au pus la îndoială „superputerile” fiului ei, care are doar 3 ani.

Într-un clip filmat de părinţi, Aiden poate fi văzut recitând corect primele 15 zecimale ale numărului Pi. De asemenea, îşi învinge constant părinţii, dar şi pe alţi adulţi, la şah, şi este pasionat de ştiinţă şi de experimente chimice – de pildă, a memorat deja cele mai multe elemente din tabelul lui Mendeleev şi simbolurile lor.

Părinţii lui Aiden, care trăiesc în Washington D.C., spun că au realizat că au un copil supradotat atunci când a început brusc să scrie şi să citească la numai 2 ani, după ce a văzut un bilet lăsat de unul dintre bunici mamei lui. Părinţii cred că, atunci când va începe şcoala, Aiden va fi cel puţin la nivelul unui copil de clasa a IV-a.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO