Un copil a murit după ce mama sa a refuzat să îi dea medicamentul prescris de medic


Ultimul update: Duminica 09 Februarie 2020 12:53
Data publicarii: Duminica 09 Februarie 2020 12:38
Categorie: Stiri externe
Copil in spital

Un copil de 4 ani din Statele Unite a murit după ce mama sa a ignorat rețeta primită de la medic și a încercat să își trateze fiul de gripă prin metode alternative, sugerate de oameni pe un grup de Facebook, relatează New York Post.

Cei patru copiii ai femeii din Colorado s-au îmbolnăvit recent de gripă, iar medicul le-a prescris un antiviral. Aceasta a refuzat însă să își trateze copiii urmând sfatul medicului și a cerut sfaturi pe Facebook.

Mama copiilor a scris pe un grup de Facebook numit „Opriți Vaccinarea Obligatorie” - cu aproape 180.000 de utilizatori-  că nu vrea să le dea fiilor săi medicamente și a încercat să îi trateze cu ulei de mentă, vitamina C și lavandă, însă această metodă nu a dat roade. 

Oamenii i-au sugerat să încerce o combinație de lapte matern, cimbru și soc, plante care nu sunt recomandate de medici pentru tratarea gripei. O altă persoană i-a recomandat să încerce să îi pună felii de cartof și castravete pe frunte.

Însă nici aceste sfaturi nu au funcționat, iar starea unuia dintre fiii săi s-a înrăutățit, iar miercuri băiatul a murit. În urma tragediei, femeia a deschis o pagină de donații, care a adunat până acum peste 9.000 de dolari.

„Vreau să mulțumesc sincer tuturor care au donat bani pentru fiul meu Najee. Cu deosebită tristețe vă anunț pe toți cei care nu ați aflat deja că fiul meu a fost deconectat de la aparate și a murit.”, a scris femeia pe pagina de donații.

 

Statele Unite se confruntă cu o epidemie de gripă, iar autoritățile estimează că au murit între 12.000 și 30.000 de oameni în ultimele patru luni.

Sursa: New York Post

Tags: copil, medicamente, sua,

VIDEO PROTVPLUS.RO