Un consilier al lui Donald Trump critica sanctiunile impuse Rusiei. Declaratia facuta in timpul unei vizite la Moscova


Ultimul update: Luni 12 Decembrie 2016 00:14
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2016 17:26
Categorie: Stiri externe
donald trump

Sanctiunile economice impotriva Rusiei aduc prejudicii companiilor occidentale si servesc prea putin scopului pentru care ele au fost adoptate, a declarat vineri Carter Page, consilier in campania electorala al presedintelui ales al SUA, Donald Trump.

Aflat intr-o vizita la Moscova, Carter Page si-a argumentat aceasta opinie cu exemplul recent al achizitiei a 19,5% din actiunile companiei ruse Rosneft de catre o asociere formata din compania elvetiana Glencore si Fondul Suveran al statului Qatar, societatile din Uniunea Europeana si SUA fiind excluse din acest proces de privatizare ca urmare a sanctiunilor.

"Companiile americane si cele europene au un foarte mare interes sa revina pe piata rusa", a subliniat consilierul lui Trump. Acuzat de revista Time ca ar avea legaturi cu societatea rusa Gazprom, Carter Page a declarat ca a venit la Moscova pentru a discuta cu politicieni si cu oameni de afaceri rusi despre "o serie de proiecte potentiale" de colaborare intre Rusia si SUA.

"Sunt convins ca posibilitatile de cooperare cu sectorul privat al economiei ruse nu au fost niciodata atat de mari cum vor fi in anii urmatori, in pofida politicii occidentale ostile si a reactiei logice a Moscovei", a apreciat el.

De altfel, insusi Donald Trump a pus la indoiala in timpul campaniei electorale eficienta sanctiunilor economice impuse Moscovei dupa anexarea Crimeii si declansarea conflictului armat din estul separatist prorus al Ucrainei. El a promis in acest context ca va imbunatati relatiile SUA cu Rusia, exprimandu-si atunci si admiratia pentru presedintele Vladimir Putin, despre care a spus ca este 'un lider puternic' si care stie cum sa conduca o tara.

In declaratia data vineri la Moscova, Carter Page a mai spus ca instalarea administratiei republicane la Casa Alba va deschide 'noi oportunitati pentru depasirea ideilor gresite si a liniei gresite adoptate in cazul Ucrainei', fara sa ofere detalii despre pozitia pe care viitoarea administratie de la Washington o va adopta pe tema conflictului ucrainean.
 

Sursa: Agerpres

Afacerile lui Donald Trump infloresc de la o zi la alta. Cum a ajuns hotelul din Washington atat de solicitat de diplomati
VIDEO PROTVPLUS.RO