Un "calau" din Statul Islamic a fost arestat, impreuna cu alti 6 barbati, in Turcia. Ce au descoperit autoritatile asupra lor

16-05-2016 13:34

Statul Islamic

Sapte presupusi membri ai gruparii jihadiste Stat Islamic (SI), intre care un prezumtiv "calau" si un "inalt responsabil", au fost retinuti luni de fortele de securitate in sud-estul Turciei, au relatat mai multe media locale, citate de AFP.

Cele sapte persoane, care intrasera recent in Turcia din Siria, au fost arestate de o unitate a politiei antitero si de fortele speciale la Elazig (est), iar apoi plasate in arest, relateaza Agerpres.

Printre cei arestati figureaza un presupus "calau" al Statului Islamic, identificat sub initialele F. S.

Politia a confiscat mai multe documente cu aceasta ocazie, conform agentiei de presa turce Anadolu.

Persoanele arestate sunt suspectate ca au organizat mai multe intalniri cu scopul de a recruta noi membri pentru SI, a relatat agentia de presa turca Dogan, fara sa oferte alte detalii.

Acuzata de mult timp ca inchide ochii la activitatile transfrontaliere desfasurate de SI intre Siria si Turcia, Ankara si-a intensificat de anul trecut 'vanatoarea' in mediile jihadiste.

In ultimele patru luni, 190 de presupusi membri ai SI au fost incarcerati, potrivit cifrelor oficiale difuzate saptamana trecuta de Anadolu.

In stare de alerta maxima, Turcia a fost zguduita in acest an de o serie de atentate - atribuite SI sau puse pe seama reluarii conflictului kurd - care au lovit Ankara si Istanbulul, facand zeci de victime.

Membra a NATO si a coalitiei anti-jihadiste conduse de SUA, Turcia si-a intetit bombardamentele impotriva pozitiilor SI din nordul Siriei in ultimele saptamani.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO