Un bebeluș, născut într-un avion, deasupra oceanului Pacific. Cine a ajutat la nașterea sa

Dată publicare: 04-05-2021 08:04
Dată actualizare: 04-05-2021 09:00


Pentru cei mai mulți dintre noi, locul nasterii, trecut în actele de identitate, este o localitate. Un băiețel însă a venit pe lume într-o aeronavă, deasupra oceanului.

Mama sa tocmai plecase din statul american Utah, spre Hawaii, când i-a venit sorocul. A avut mare noroc. Printre pasageri se aflau trei asistente care lucrează în secții de neonatologie, dar și un medic de familie. Cu totii i-au sărit imediat în ajutor.

Băieţelul a venit pe lume la mare altitudine, deasupra oceanului Pacific. O tânără însărcinată în 29 de săptămâni a plecat în vacanță și a intrat în travaliu pe neașteptate. Echipajul aeronavei a cerut imediat ajutorul celorlalți pasageri.

Dr. Dale Glenn, medic: „La jumătatea zborului a venit un anunț de urgență și am mai avut asemenea mesaje înainte. De obicei e destul de clar, știți... „E vreun medic la bord?”. De data asta, apelul nu a fost așa. De data asta au cerut ajutor medical”.

Tânăra a avut mare noroc. La apelul lansat de echipajul avionului au răspuns mai multe cadre medicale.

Dr. Dale Glenn, medic: „Nu știu cum poate un pacient să fie atât de norocos încât să aibă trei asistente de neonatologie ATI la bordul aceluiași avion, atunci când intră în travaliu”.

Copilul a venit repede pe lume, așa că, atunci când au ajuns la pacientă, cadrele medicale - asistentele şi un medic de familie - doar s-au asigurat că mama și bebelușul sunt în afara oricărui pericol.

Dr. Dale Glenn, medic: „Am stat de vorbă cu stewardesa, am întrebat-o pe unde suntem și mi-a spus că am trecut de punctul de la care ne puteam întoarce înapoi către continent. Era prea târziu, așa că trebuia să ajungem în Honolulu cât mai repede posibil”.

Timp de trei ore, cât a mai durat zborul, cadrele medicale au avut grijă de bebeluș și de mama lui.

Asistentă medicală: „A fost extrem de emoționant. Am izbucnit toate în lacrimi. Cred că abia acum înțelegem ce s-a întâmplat. A fost o adevărată nebunie”.

Dr. Dale Glenn, medic: „Când a venit echipajul de ambulanţă la bord şi au adus scaunul pe culoar ca să o preia pe mămică şi pe bebeluşul ei, acesta s-a trezit şi, pentru prima oară în trei ore, a început să plângă. Cineva a filmat totul şi poţi să-l auzi plângând tot drumul până a ieşit din avion, iar noi îl aclamam, eram foarte entuziasmaţi”.

Drept mulţumire, proaspăta mămică l-a rugat pe medic să aleagă unul dintre prenumele băieţelului ei.

Lavi Mounga, mama copilului: „E un nume lung. Este Raymond Kaimana Wade Kobe Lavaka Mounga”.


VIDEO PROTVPLUS.RO