Un bebeluș a murit înghețat după ce părinții l-au lăsat pe balcon „să doarmă la aer curat”

Ultima actualizare: 07-01-2020 16:46
Copil
iStock

Un bebeluș a murit înghețat în Rusia după ce părinții săi l-au lăsat ore întregi pe balcon, în ger, ca să doarmă în aer curat, relatează BBC.

Incidentul a avut loc în regiunea Khabarovsk, din estul îndepărtat al Rusiei. Bebelușul de doar 7 luni a fost lăsat pe balcon în cărucior, la temperaturi de -7 grade Celsius, timp de aproape 5 ore, "ca să doarmă în aer curat", potrivit presei locale.

Ministrul Sănătății din regiune i-a avertizat pe cetățeni să nu își lase copii afară nesupravegheați

"Nu ignorați un copil aflat în pericol. În condiții de iarnă, un copil rătăcit pe străzi sau accidentat poate devenit foarte repede o victimă a temperaturilor scăzute", a scris acesta într-o postare
pe Instagram.

Acesta a mai precizează că mulți copii din Khabarovsk devin tot mai des victime ale „ignoranței și neglijenței” părinților.

Potrivit presei din Rusia, băiețelul a murit de hipotermie, care apare când temperatura corpului scade din cauza expunerii la frig. Hipotermia se paote instala chiar și la tempereturi moderate, dacă expunerea este de durată.

Mulți părinți din zonele cu climă rece obișnuiesc să își lase copii să doarmă afară și susțin că expunerea copiilor la aerul curat, chiar și pe timpul iernii, îi ajută să își întărească imunitatea.

Părinții din țările nordice, precum Finlanda și Norvegia cred că copiii dorm mai bine în aer liber.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO