Un barbat inarmat a fost arestat in apropiere de Casa Alba

Ultima actualizare: 20-07-2013 07:05
barbat arestat langa Casa Alba

Un barbat care avea asupra sa o arma de foc a fost arestat marti in apropiere de Casa Alba, in centrul Washingtonului, au anuntat autoritatile, relateaza AFP.

Incidentul s-a produs catre ora locala 15.25 (22.25, ora Romaniei), suspectul fiind observat in incinta Parcului Lafayette, o gradina publica situata in vecinatatea partii nordice a complexului prezidential, a declarat pentru AFP Brian Leary, un purtator de cuvant al Secret Service.

Barbatul, dezbracat pe jumatate, potrivit unei fotografii realizate in cursul incidentului si difuzate de un fotograf de la New York Times (NYT) pe contul sau de Twitter, avea asupra sa un pistol si doua cutite, a precizat Leary.

Potrivit unei surse din cadrul politiei, arma avea calibrul .45. Arestat de agenti din cadrul Secret Service, o unitate de politie de elita insarcinata cu protectia presedintelui Barack Obama si familiei sale, suspectul, un locuitor din Texas (sud) identificat drept Christopher Briggs, a fost transferat Politiei din Washington.

Potrivit aceleiasi surse, suspectul este acuzat de "detinerea unei arme interzise" conform legii districtului Columbia, una dintre cele mai stricte in Statele Unite in domeniul armelor, spre deosebire de legislatia liberala aflata in vigoare in Tecas.

Tot potrivit sursei din cadrul politiei, nu exista vreo proba potrivit careia suspectul ar fi vrut sa il vizeze pe Obama, care se afla la Casa Alba marti, dar care lucreaza de obicei in aripa de vest a resedintei prezidentiale, ce nu poate fi vazuta din exteriorul incintei foarte bine pazite.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO