Un bărbat îl imploră pe președintele Chinei să nu-i repatrieze familia în Coreea de Nord, pentru că riscă moartea

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Xi Jinping

Un nord coreean îl imploră pe președintele Chinei Xi Jinping să nu îi repatrieze soția și fiul, pentru că aceștia riscă închisoarea sau chiar moartea dacă ajung acasă.

Femeia și copil de 4 ani s-ar afla printre cei 10 cetățeni nord-coreeni, care sunt deținuți în China, după ce au trecut granița în mod fraudulos.

Potrivit BBC News, bărbatul, care a cerut să fie numit doar Lee, a fugit din Coreea de Nord în 2015. Rugămintea sa cptre președintele Chinei a fost înregistrată cu telefonul mobil și obținută de jurnaliștii britanici.

El afirmă că familia sa se vor confrunta ”fie cu execuția fie cu aruncarea într-o pușcărie politică” dacă vor ajunge înapoi în Coreea de Nord.

Îmi doresc ca președintele Chinei Xi Jinping și cel al SUA Donald Trump să se gândească la copilul meu ca la un nepot de-al lor și să-mi trimită fiul în Coreea de Sud, o țară liberă. Vă rugăm ajutați-ne. Salvați-mi familia de repatriere. Ca și tată, îi implor pe cei doi lideri să-mi ajute familia. Vă rog ajutați-ne!”

El mai spune că este pur și simplu bântuit de imaginea fiului său în închisoare.

Aproape că aud plânsetele copilului, strigându-mă pe nume. Parcă și văd băiatul în acea celulă rece, strigând după tatăl său. Nu pot să stau și să nu fac nimic.” a mai spus bărbatul.

Pe 4 noiembrie, un grup de 10 fugari din Coreea de Nord a fost descoperit și arestat într-o casă din provincia chineză Liaoning.

Citeste și...
Parteneri