Un bărbat a fost împușcat după ce a atacat cu cuţitul un grup de poliţişti în Ierusalim


Ultimul update: Duminica 23 Februarie 2020 11:28
Data publicarii: Sambata 22 Februarie 2020 15:31
Categorie: Stiri externe
Un bărbat a fost împușcat după ce a atacat cu cuţitul un grup de poliţişti în Ierusalim

Un soldat israelian a ucis un palestinian la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, au anunţat duminică oficiali palestinieni din domeniul securităţii, citaţi de dpa.

Mai mulţi manifestanţi au înregistrat cu telefoanele mobile imagini ale unei confruntări între protestatari palestinieni şi un buldozer al armatei israeliene. Se aud focuri de armă, iar buldozerul îşi coboară lama către un palestinian; un alt protestatar pare rănit la picior şi fuge şchiopătând.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, suspectul avea un cuţit în momentul în care a încercat să atace.

 

Forţele militare israeliene au comunicat că soldaţii au văzut doi terorişti care s-au apropiat de gardul de securitate care delimitează Fâşia Gaza şi au amplasat un dispozitiv exploziv. Militarii au deschis focul şi l-au atins pe unul din cei doi, potrivit Agerpres.

Nu este clar dacă înregistrările video au fost făcute înainte sau după presupusa instalare a bombei, când palestinianul fusese deja împuşcat.

 

Mai mulţi martori au relatat că tineri protestatari furioşi au ars cauciucuri după ce au tăiat gardul.

Israelul a întărit blocada în jurul Fâşiei Gaza de mai mult de zece ani, iar politica respectivă a fost susţinută şi de Egipt. Ambele state invocă motive de securitate pentru măsura care afectează circa două milioane de locuitori din Gaza, care trăiesc în condiţii dificile.

Sursa: Agerpres

Tags: israel, ierusalim, atac,

VIDEO PROTVPLUS.RO