Un băiat de 11 ani nu a putut să meargă bine timp de două luni din cauza unui simptom ciudat al Covid-19

Ultima actualizare: 03-01-2021 11:31
Un băiat de 11 ani nu a putut să meargă bine timp de două luni din cauza unui simptom ciudat al Covid-19
Getty

Un copil de 11 ani din Marea Britanie nu a putut să meargă bine timp de două luni din cauza unui simptom extrem de rar al Covid-19. ”Degetul Covid” se manifestă prin inflamații și mâncărimi puternice ale degetelor de la picioare.

 

Joshua Male, din Somerset, s-a infectat cu Covid-19 în noiembrie și a fost afectat de un simptom extrem de rar al bolii, care l-a chinuit timp de două luni, a spus mama băiatului, potrivit Bristol Post.

Băiatul a avut degetele de la picioare extrem de umflate și o mâncărime intensă, simptom cunoscut sub numele de ”deget Covid”.

Louise Male, de 36 de ani, mama copilului, spune că acest simptom a afectat capacitatea lui Joshua de a dormi și a merge corect.

„Este greu să-ți vezi copilul în durere și până la săptămâna a șasea plângea noaptea, deoarece degetele de la picioare erau atât de umflate. De când am postat despre asta pe Facebook, am primit răspunsuri de la mulți oameni care mi-au spus că și copiii lor au avut același lucru”, a spus mama băiatului.

Copilul s-a dus la școală după vacanța din octombrie, înainte ca toată clasa să fie trimisă înapoi acasă din cauza unei infectări în rândul personalului.

 

Niciun medicament nu l-a ajutat

 

O săptămână mai târziu, a început să experimenteze niște simptome bizare. „A spus ”mamă, mă mănâncă rău picioarele”. Am crezut că este un fel de ”picior de atlet”, așa că am luat niște cremă de la farmacie”, povestește femeia.

Picioarele deveneau dureroase după ce se încălzeau și nicio cremă nu îi mai potolea senzația.

”Cel mai rău era la culcare și primele ore ale dimineții. Un picior era foarte rece, iar celălalt foarte cald”, a mai declarat mama copilului.

Joshua are ADHD și, la o lună după picioarele nu își mai reveneau, mama lui a început să se întrebe dacă nu este o reacție la medicamentele sale.

Medicii i-au spus în cele din urmă că afecțiunea nu este din cauza medicamentelor, ci reprezintă simptomul ”deget Covid”.

Doctorii i-au prescris o cremă cu hidrocortizon și ibuprofen, dar nici această cremă nu l-a ajutat pe băiat.

„Am avut nopți în care nu putea să doarmă și i-a fost atât de greu să meargă”, a spus ea.

Abia după două luni picioarele lui Joshua au început să arate mai bine.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO