Un baiat de 10 ani din Anglia s-a trezit cu politia la usa. Ce a scris in lucrare i-a alertat pe profesori


Ultimul update: Sambata 23 Ianuarie 2016 07:12
Data publicarii: Miercuri 20 Ianuarie 2016 12:22
Categorie: Stiri externe
elev - Shutterstock

Un baiat din Marea Britanie a primit o vizita neasteptata de la politie dupa ce a facut o greseala de ortografie.

Baiatul de 10 ani a scris intr-o lucrare la limba engleza ca locuieste intr-o "casa de teroristi". De fapt, elevul voia sa scrie ca locuieste intr-o "casa cu terasa", dar sistemul de autocorrect i-a modificat cuvantul.

Conform legii, profesorii sunt obligati sa anunte autoritatile cu privire la orice suspiciune legata de acte extremiste sau teroriste, chiar si atunci cand este vorba de o greseala minora ca a acestuia.

Baiatul, a carui identitate nu a fost divulgata, s-a trezit cu politia la usa, acasa, in Lancashire. A doua zi, acestia au venit acasa la parinti si i-au controlat laptopul pentru a se asigura ca baiatul nu are legatura cu grupari teroriste.

Varul baiatului a povestit pentru Independent socul trait de familie. "Este un soc si pentru un adult, va dati seama cat de socat a fost baiatul, mai ales ca are doar 10 ani. Daca profesorii au o problema, ar trebui sa isi faca griji cu privire la ortografia lui. Acum ii este frica sa isi mai foloseasca imaginatia, sa scrie, este destul de traumatizat" a povestit familia acestuia, care a adaugat ca asteapta scuze din partea politiei si a scolii.

Politia din Lancashire a oferit o declaratie presei: "Politia a fost anuntata de incident, insa acasa la familia baiatului a venit o divize de la Serviicile Sociale. Nu s-au gasit motive de ingrijorare sau relatii cu orice forma de extremism".

 

 

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO