Un avion Singapore Airlines zbura in apropiere de avionul malaysian inaintea prabusirii in Ucraina

Ultima actualizare: 07-08-2014 07:07
Singapore Airlines

Un avion de pasageri al companiei Singapore Airlines (SIA) se afla la cateva minute distanta de aeronava Boeing a Malaysia Airlines, in momentul prabusirii in estul Ucrainei, pe 17 iulie, anunta ministrul Transporturilor din Singapore.

Avionul, care zbura de la Copenhaga spre Singapore (Cursa SQ351) se afla la 90 de kilometri de Boeingul companiei Malaysia Airlines, relateaza Mediafax.  "In momentul in care Cursa MH17 a fost doborata, Zborul SQ351, decolat de la Copenhaga, se afla la distanta de circa 90 de kilometri", a precizat Lui.

"In acel moment, nu existau restrictii la zborurile la altitudini de peste 10.000 de metri si nu existau informatii despre eventuale amenintari la aceasta inaltime", a explicat ministrul Transporturilor din Singapore. Potrivit presei, un avion al companiei Air India zbura la circa 25 de kilometri de aeronava malaysiana prabusita in estul Ucrainei.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 298 de pasageri si membri ai echipajului. Toate persoanele aflate la bord au murit.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO