Un avion de luptă de tipul Su-30 s-a prăbuşit în Algeria. Ambii piloţi au decedat

Ultima actualizare: 28-01-2020 10:58
Un avion de luptă de tipul Su-30 s-a prăbuşit în Algeria. Ambii piloţi au decedat

Un avion de luptă s-a prăbușit, luni seara, în Algeria, la 400 km est de capitala Alger. Ambii piloți și-au pierdut viața, a anunţat marţi dimineaţă Ministerul Apărării algerian, citat de AFP.

O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili 'cauzele şi circumstanţele accidentului' implicând un avion de luptă multirol (de fabricaţie rusă) Suhoi Su-30 în timpul unui 'zbor de antrenament pe timp de noapte', a indicat ministerul într-un comunicat.

Avionul 's-a prăbuşit într-o zonă nelocuită din împrejurimile localităţii Ain Zitoun în wilaya (prefectura) Oum El Bouaghi, provocând decesul pilotului şi al copilotului', conform sursei citate.

Numeroase accidente implicând avioane ale armatei algeriene au avut loc în ultimii ani, făcând sute de victime.

În aprilie 2018, un avion de fabricaţie rusă Iliuşin Il-76 s-a prăbuşit în timpul manevrei de decolare, la sud de capitala Alger, într-un accident în care şi-au pierdut viaţa toate cele 257 de persoane aflate la bord, în cea mai gravă tragedie aeriană din istoria Algeriei.

O comisie de anchetă a fost creată pentru a stabili cauzele acestui accident, dar până în prezent nu a fost făcut publică nicio concluzie.

În 2014, 77 de persoane - militari şi membri ai familiilor lor - au murit într-un accident implicând un aparat de tip Hercules C-130, care s-a prăbuşit la est de capitala Alger.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO