Un avion al Turkish Airlines, evacuat dupa gasirea unei note de amenintare privind un atac cu bomba

23-05-2016 17:29

Turkish Airlines

Un avion al Turkish Airlines a fost evacuat si verificat pe aeroportul international Mustafa Kemal Ataturk din Istanbul dupa ce la bordul sau a fost gasita o nota de amenintare privind un atac cu bomba.

Ulterior s-a dovedit ca a fost vorba despre o alarma falsa, transmite Reuters. Toate cele 134 de persoane aflate la bordul avionului, care trebuia sa efectueze un zbor catre orasul Kayseri din centrul Turciei, au fost evacuate si pasagerii urmau sa fie preluati de un alt avion.

Turcia a fost in acest an tinta unei serii de atacuri sinucigase cu bomba, printre care doua atentate in zone turistice din Istanbul, atribuite gruparii jihadiste Stat Islamic, si doua atacuri cu masini-capcana comise in capitala tarii, Ankara, ce au fost revendicate de o grupare militanta kurda.

Membra a NATO si candidata la aderarea la Uniunea Europeana, Turcia face parte din coalitia internationala condusa de SUA contra gruparii jihadiste Stat Islamic in Irak si Siria si combate activitatea rebelilor separatisti kurzi din sud-estul tarii

 

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO