Un australian concediat pentru postarea unui meme cu Hitler a primit despăgubiri în valoare de 200.000 de dolari

Ultima actualizare: 11-08-2020 15:08
hitler
Twitter

O instanță din Australia i-a acordat despăgubiri de 200.000 de dolari unui muncitor al unei rafinării British Petroleum concediat pentru parodierea companiei printr-o arhicunoscută memă cu Hitler, relatează BBC.

Scott Tracey a folosit memeul popular din filmul „Căderea” (Der Untergang - 2004) pentru a înfățișa scene din negocierile din cadrul companiei privind salariile, postând imaginile pe un grup de Facebook închis.

Acesta a fost dat afară de BP dar după o bătălie juridică de doi ani a câștigat procesul de concediere abuzivă și s-a întors la muncă, suma acordată de instanță acoperind veniturile pierdute în perioada respectivă.

Mema folosește o scenă dramatică din film - în care Hitler îi ceartă pe generalii germani în buncărul său de sub Berlin - înlocuind subtitrările cu un dialog alternativ ca glumă. BP a susținut că aceasta a fost „extrem de ofensatoare și inadecvată” și l-a concediat pe bărbat.

Tracey a acționat în instanță compania și inițial a pierdut dar a făcut apel la decizie, argumentând că nu a intenționat să jignească pe nimeni și că videoclipul se dorea a fi umoristic. Instanța superioară i-a dat dreptate, motivând că mema nu i-a comparat pe managerii BP cu naziști.

Bărbatului i-au fost acordate despăgubiri în valoare de 177.235 de dolari drept venituri pierdute între perioada în care a fost concediat și hotărârea instanței de a fi reangajat plus 24.070 de dolari în contribuții la fondul de pensie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO