Un angajat al unei fabrici Apple din China a murit dupa ce a lucrat cate 12 ore pe zi, timp de 7 zile. Ce salariu avea acesta


Ultimul update: Sambata 14 Martie 2015 07:05
Data publicarii: Miercuri 11 Martie 2015 15:05
Categorie: Stiri externe
apple

Un angajat dintr-o fabrica Apple din China, unde se produc iPhone-uri, a murit dupa ce a lucrat cate 12 ore pe zi, timp de 7 zile.

Tian Fulei (26 de ani) a fost gasit mort pe 3 februarie, intr-un dormitor pe care il impartea cu alti angajati, langa Shanghai, la Pegatron, unde se afla una dintre cele mai mari fabrici Apple, care produce componente pentru mai multe modele iPhone, relateaza Daily Mail.

Anchetatorii au afirmat ca moartea tanarului a fost una subita, insa nu a fost facuta o autopsie.

Familia tanarului a spus ca acesta avea un salariu de aproximativ 265 de euro pe luna si lucra foarte multe ore peste program pentru a se putea intretine.

Moartea tanarului vine la doua luni dupa ce o investigatie BBC a aratat cum muncitorii de la Pegatron lucreaza pana la epuizare. Conducerea fabricii a negat o legatura intre moartea lui Tian si orele de munca.

Apple a anunat luna trecuta ca a facut cel mai mare profit din istorie, in luna ianuarie, in valoare de 18 miliarde de dolari. Peste 74.5 milioane de iPhone-uri au fost vandute in toata lumea, in doar trei luni, la sfarsitul lui 2014.

Familia lui Tian a primit aproximativ 11.000 de euro de la Pegatron, drept ajutor.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO