Un an de la atentatul de la Westminster. Sora româncei moarte, amintiri tulburătoare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Andreea Cristea
Pro TV

Se împlinește un an de la atentatul de la Londra, de pe Podul Westminster, în care printre victime s-a numărat și o româncă, Andreea Cristea.

Pe 22 martie 2017, Andreea se afla pe Podul Westminster împreună cu iubitul ei, Andrei Burnaz. Ei au fost însă surprinşi de maşina teroristului Khalid Masood care a intrat în grupul de pietoni de pe pod. Andrei a suferit o fractură la laba piciorului, iar Andreea a căzut în râul Tamisa, de unde a fost salvată în stare de inconştienţă. După săptămâni de internare în spital, Andreea Cristea a murit.

Magda Toi, sora Andreei, rememorează acum evenimentele din ziua respectivă. Magda a povestit pentru Daily Mirror că a fost sunată de Andreea, iar ea presupus că sora sa o sună pentru a-i povesti ce frumos este în Londra.

Însă la telefon era prietenul Andreei, Andrei Burnaz, care spunea ceva ce părea fără sens. Ceva despre o mașină care lovise oamenii pe Podul Westminster și că nu o găsea pe Andreea.

Viața Magdei avea să se transforme din acea clipă.

”Ultima oară am vorbit cu Andreea cu doar două ore înainte de atac. Vorbeam zilnic, de două ori pe zi. M-a sunat ultima oară dintr-un muzeu și se distrau foarte bine în Londra. Nimeni nu își putea imagina ce se va întâmpla în următoarele ceasuri.

La ora 16:00, telefonul a sunat din nou. Era numărul ei, dar era Andrei, țipând că nu o găsea pe Andreea. O mașină i-a lovit și nu putea să o găsească. Într-o clipă, ea era acolo și în următoarea rămăseseră doar ochelarii și telefonul. Trebuie să o găsiți, am spus”, a povestit Magda pentru Daily Mirror.

După ce a căzut în Tamisa, Andreea a fost scoasă din apă de o echipă de salvare. Era în viață, dar grav rănită.

Magda a luat primul zbor de la București spre Londra.

”Am văzut că cineva a căzut în râu și am sunat la ambasadă și la consulat, dar nu știau dacă era ea”, a spus Magda.

”Apoi, am sunat la spitalul St Thomas și le-am spus că sunt sora ei și vin acolo. Am ajuns la Londra în acea zi, cu primul zbor, și am rămas cu ea până când doctorii au oprit aparatele și ea s-a dus. Am stat la căpătâiul ei tot timpul”, a mai spus Magda.

Andreea a murit la 6 aprilie, la 15 zile după atac.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO