Un american cu probleme psihice a spus ca a intrat ilegal in Coreea de Nord unde a numit SUA "o organizatie mafiota"

Ultima actualizare: 17-12-2014 07:03
Arturo Pierre Martinez

Un cetatean american a intrat in Coreea de Nord, unde a inceput sa critice virulent sistemul economic si politic din Statele Unite, relateaza presa americana.

Potrivit CNN, Arturo Pierre Martinez, in varsta de 29 de ani, originar din El Paso (Texas), a organizat o conferinta de presa la Phenian. Autoritatile de la Phenian au confirmat ca cetateanul american a ajuns ilegal in Coreea de Nord, in noiembrie, venind din China.

Barbatul a ajuns in Coreea de Nord la doar doua zile dupa vizita pe care o efectuase la Phenian James Clapper, seful serviciilor secrete americane, care a obtinut eliberarea a doi americani, Kenneth Bae si Matthew Todd Miller.

Potrivit familiei, Arturo Martinez are probleme psihice si a obtinut dreptul de a fi externat dintr-un ospiciu american, fugind apoi in China.

In cursul conferintei de presa organizate la Phenian, tanarul a recunoscut ca a intrat ilegal in Coreea de Nord, fiindu-le "extrem de recunoscator" autoritatilor nord-coreene pentru gazduire.

"Administratia Statelor Unite functioneaza precum o organizatie mafiota, furand bogatiile altor tari. Democratia din Statele Unite este o iluzie", a spus americanul.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO