Un american care a stat pe nedrept 16 ani in inchisoare a primit daune de 3 milioane de dolari

Ultima actualizare: 14-07-2014 01:28
Jabbar Collins

Un barbat din Statele Unite, care a petrecut 16 ani in inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o, a dat autoritatile din New York in judecata si va primi daune de 3 milioane de dolari in urma unei intelegeri.

Potrivit Wall Street Journal, Jabbar Collins a fost arestat in februarie 1994 pentru ca l-ar fi ucis pe rabinul Abraham Pollack, impuscat letal in urma unui jaf in Brooklyn.

Dupa un proces in care doi martori au povestit ca l-au vazut pe Jabbar Collins fugind de la locul crimei, americanul a fost condamnat la inchisoare, in martie 1995. Un al treilea martor a spus in instanta ca Jabbar Collins i-ar fi marturisit planurile sale de a-l ucide pe rabin care era si proprietarul locuintei pe care Collins o inchiriase.

Cat timp a stat in inchisoare, Jabbar Collins, cu o educatie modesta si fara liceu terminat, a studiat pentru diploma si s-a interesat de notiuni de drept, precum si de informatii din cazul sau.

La 16 ani si 3 luni de la condamnare, barbatul a reusit sa dovedeasca in fata unui judecator ca Michael Vecchione, procurorul care s-a ocupat initial de cazul sau i-a obligat pe cei trei martori sa depuna marturie falsa in defavoarea sa. Condamnarea sa a fost anulatat, barbatul, exonerat, insa suferintele sale nu au putut fi sterse.

"Copii mei au crescut fara mine. Bunica mea a murit fara a-i fi alaturi. M-am simtit umilit si lipsit de forta de a-mi ajutat mama care era obligata sa vina sa ma vada in inchisoare si sa fie perchezitionata mereu de gardieni" a povestit barbatul dupa ce a fost eliberat.

In aceasta saptamana, un tribunal din Manhattan a decis ca barbatul sa primeasca 3 milioane de dolari despagubire din partea statului New York, in urma unei intelegeri dupa ce Collins a dat in judecata autoritatile locale.

Sursa foto: nypost.com

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO