Un american a fost executat pentru o fapta comisa in 1994. Ce a refuzat sa faca inainte de a muri


Ultimul update: Luni 12 Iunie 2017 06:54
Data publicarii: Vineri 09 Iunie 2017 10:57
Categorie: Stiri externe
Robert Melson

Un condamnat la moarte, in varsta de 46 de ani, din statul american Alabama a refuzat ultima masa inainte de a i se administra injectia letala.

Robert Melson a fost gasit vinovat pentru o fapta pe care a comis-o in anul 1994, atunci cand a intrat inarmat intr-un local fast-food si a impuscat mortal trei angajati.

Procurorii sustin ca Melson, alaturi de alte doua persoane, au intrat in fast-food cu intentia de a da o spargere. In timpul jafului, Melson a impuscat patru angajati, dintre care trei au murit.

Supravietuitorul, Bryant Archer, a fost chemat de politisti pentru a-i identifica pe spargatori, insa barbatul nu l-a putut recunoaste pe Melson. Totusi, intr-un final acuzatul a pledat vinovat.

"Pentru 2.100 de dolari au impuscat patru oameni, omorand trei dintre ei", a marturisit angajatul supravietuitor, Bryant Archer.

"Eram primul in fata lor, iar ceilalti trei colegi stateau in spatele meu. La un moment dat usa s-a deschis si primul instinct a fost sa fugim, insa eu m-am pus la pamant. Atunci cand am vazut usa deschizandu-se, am vazut prima explozie. Nu puteam sa vad clar ceea ce se intampla pentru ca era mult praf. Puteam sa disting ce se intampla, insa nu ma puteam misca", a povestit supravietuitorul.

Avocatii lui Melson au incercat in zadar sa pledeze pentru o pedeapsa mai blanda pentru clientul lor, sustinand ca in dosar sunt foarte multe intrebari neelucidate, fapt pentru care nu se impune injectia latela, insa judecatorii nu au putut fi induplecati.

Inainte de a ii administra injectia letala, Melson a fost vizitat de unchiul fratele, matusa si cei doi avocati ai sai.

In ziua cand stia ca ii va veni sfarsitul, Melson a refuzat sa serveasca ultima masa.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO