Un adolescent din Oregon planuia un atac in stil Columbine impotriva scolii sale


Ultimul update: Miercuri 29 Mai 2013 00:21
Data publicarii: Duminica 26 Mai 2013 16:12
Categorie: Stiri externe
elev columbine

Caini special antrenati vor participa la cautari intr-un liceu din Oregon, in Statele Unite, deoarece unul dintre elevi incerca sa isi atace colegii cu dispozitive explozive, a anuntat politia, citata de CNN.

Cu ajutorul unor dispozitive explozive, liste si diagrame, scopul tanarului Grant Acord "era de a modela atacul de la Columbine, cu unele ajustari care l-ar fi facut un si mai mare succes", a declarat procurorul John Haroldson.

Acesta a afirmat ca politia a gasit sase tipuri de explozibil in posesia adolescentului in varsta de 17 ani, dupa ce l-au arestat joi noaptea, in casa mamei sale din Albany, Oregon. Ei au gasit napalm si cocteiluri Molotov, vineri, intr-un "compartiment secret creat in podeaua" dormitorului adolescentului, potrivit lui Haroldson.

Politia din Albany a devenit suspicioasa dupa ce a "primit informatii care il asociau pe Acord cu fabricarea unui dispozitiv distructiv cu intentia de a-l detona la scoala".

Directorul liceului West Albany, Susie Orsborn, le-a trimis o scrisoare parintilor elevilor in care le cerea sa le solicite copiilor lor sa vina sa discute cu politia daca stiu ceva in legatura cu planul.

Acord, care este minor, va fi acuzat "ca adult de tentativa de crima in forma agravata", a declarat Haroldson. El va fi acuzat si de fabricare de bombe si "posesie ilegala a unei arme mortale cu intentia de a o folosi impotriva unei alte persoane". El va comparea in fata tribunalului marti.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO