Un adolescent american obisnuit trimite 3.000 de SMS-uri lunar! Tu?


Ultimul update: Vineri 14 Septembrie 2012 14:32
Data publicarii: Joi 22 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Or fi revolutionat telefoanele mobile comunicatiile, dar au adus si necazuri. Asa cum se intampla cu unii parinti care au copiii la liceu.

Sociologii, medicii ori psihologii se intrec in a atrage atentia asupra pericolelor pe termen lung pentru adolescentii dependenti de mobile ca de un drog.

In Statele Unite, tinerii obisnuiti trimit peste 100 de mesaje pe zi. Fireste ca multora nu le mai ramane timp pentru teme, lecturi suplimentare ori, pur si simplu, sa stea de vorba intre ei, fata in fata...

Potrivit statisticilor, patru din cinci adolescenti americani recunosc ca dorm cu mobilul sub perna. Cei mai... rezonabili il lasa pe noptiera.

Intr-un liceu din Los Angeles, elevii n-au voie sa-si foloseasca telefoanele in timpul orelor de curs. Dar toti profita de pauza de masa ca sa trimita SMS-uri in nestire. Pentru ca, evident, au.... lucruri esentiale de comunicat ori de aflat.

Un adult trimite in medie zece SMS-uri pe zi, insa un adolescent scrie si expediaza de zece ori mai multe. Altfel zis, 3.000 pe luna.

Annie Levitz a depasit chiar aceasta medie si a adunat intr-o luna 4.000 de SMS-uri. Dupa cateva luni a fost diagnosticata cu sindromul "tunel carpian", cu alte cuvinte amortirea nervului median in brat . Acum are nevoie de operatie.

Iar efectele folosirii in nestire a mobilului nu se opresc aici! Pana la pierderea capacitatii de a purta o simpla converstaie nu e decat un pas.

Insa aceste avertismente de bun simt nu-si fac deloc drum catre urechile tinerilor preocupati sa palavrageasca la mobil ori sa tasteze mesaje din zori pana-n noapte.

Tu cate mesaje trimiti zilnic?

VIDEO PROTVPLUS.RO