UE cere Olandei sa clarifice o decizie locala care limitează dreptul de sedere al romanilor

Dată publicare: 30-07-2011 09:53
Dată actualizare: 27-10-2012 01:22


UE

UE a cerut clarificari guvernului olandez in legatura cu planurile municipalitatii din Vaals de a nu mai permite instalarea cetatenilor UE, in special romani si polonezi, care nu au mijloace de a se intretine, relateaza postul de radio RNW.

Consiliul local din Vaals, oras aflat in sudul provinciei Limburg, a afirmat ca plateste deja sume importante imigrantilor aflati in somaj si ca nu isi permite cheltuieli suplimentare, astfel incat, incepand din septembrie, nu va mai primi persoane aflate in aceasta situatie.

Consilierul Jean-Paul Kompier s-a referit in mod direct la polonezii si romanii care nu reusesc sa-si gaseasca locuri de munca, deoarece nu vorbesc suficient de bine olandeza.

Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a declarat ca decizia de a nu permite sederea cetatenilor UE reprezinta o incalcare a reglementarilor europene privind libertatea de circulatie pe teritoriul Uniunii.

Conform RNW, orasul belgian Plombieres, situat de cealalta parte a granitei, interzice deja instalarea cetatenilor europeni care nu dispun de mijloace proprii de a se intretine.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO