Ucraina vrea să obțină un „Ruxit” după Summitul NATO. Anunțul lui Zelenski


Ultimul update: Marti 03 Decembrie 2019 15:29
Data publicarii: Marti 03 Decembrie 2019 15:20
Categorie: Stiri externe
volodimir zelenski

Ministrul de externe ucrainean, Volodimir Pristaiko, speră ca în discuţiile pe care le va avea cu ocazia summitului NATO de la Londra să poată obţine sprijin din partea ţărilor membre ale Alianţei pentru rezolvarea conflictului din Donbas.

„Am inventat chiar un cuvânt pentru aceasta - Ruxit. Nu are nicio legătură cu Brexit. Vrem ca Rusia să părăsească Ucraina. Este ceea ce încercăm să obţinem. Vom vedea dacă aceste întâlniri ne vor ajuta, sperăm (vom obţine) în orice caz”, a declarat Pristaiko într-un interviu pentru Sky News.

El a explicat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu a venit la Londra, deoarece formatul reuniunii la vârf a liderilor ţărilor membre NATO nu prevede invitarea ţărilor partenere, conform Agerpres.

Ministrul ucrainean de externe participă la Londra la forumul NATO Engages, care se va desfăşura în paralel cu summitul Alianţei în data de 3 decembrie, cu toate că iniţial diplomaţia Kievului refuzase să participe la această reuniune.

Pristaiko va participa la panelul intitulat „De la Marea Baltică la Marea Neagră: securitatea în avangarda NATO” împreună cu miniştrii apărării ai Estoniei şi Letoniei, la care va participa şi ministrul de externe al Georgiei, potrivit Ukrainska Pravda.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO