Ucraina susține că a ucis 106 soldați ruși într-o singură zi

Ultima actualizare: 21-06-2022 12:46
centrala electrica lugansk
Getty

Armata ucraineană susține că a ucis 106 soldați ruși într-o singură zi, luni, 20 iunie, în bătălia pentru regiunea Donbas.

Grupul Operațional și Tactic al Ucrainei (UTG) ”Est” a anunțat pe Facebook că 106 de militari ruși ar fi fost uciși. Mai multe vehicule militare blindate, arme, muniție și alte provizii au fost, de asemenea, distruse.

Potrivit Newsweek, armata rusă s-a concentrat în principal pe capturarea Donbasului, din cauza insistenței președintelui rus Vladimir Putin de a „elibera” regiunea și de a „de-nazifica” Ucraina.

Armata rusă a pierdut aproximativ 33.800 de militari în timpul războiului de aproape trei luni, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Alți 1.000 de soldați ruși sunt ținuți captivi de Ucraina, potrivit Ukrayinska Pravda.

De asemenea, Ucraina a susținut că a distrus un număr mare de vehicule, avioane, echipamente și provizii militare rusești de la începutul invaziei pe 24 februarie:

1.477 tancuri
3.588 vehicule blindate de luptă
749 sisteme de artilerie
238 de lansatoare de rachete
98 sisteme antiaeriene
216 avioane
181 de elicoptere
601 drone tactice
130 de rachete de croazieră
14 nave și bărci
2.527 de unități de echipamente auto și cisterne
55 de echipamente speciale

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat luni că 3.696 de tancuri și vehicule militare blindate ucrainene au fost distruse în timpul războiului, potrivit Bloomberg.

Oleksi Arestovich, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat la începutul acestei luni că 10.000 de soldați ucraineni au fost uciși în timpul războiului. Zelenski a spus la începutul acestei luni că 100 de soldați ucraineni mureau în fiecare zi.

Estimările privind decesele militarilor de ambele părți nu au fost verificate independent.

Luptele recente din regiunea Donbas, care este situată în partea de est a Ucrainei și include regiunile Lugansk și Donețk, au fost acerbe în apropierea orașului Lugansk Severodonețk. La începutul acestei luni, Zelenski a spus că rezultatul bătăliei va determina „soarta” întregii regiuni.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO