Ucigaşul "vampir" din Rusia s-a angajat ca medic într-un spital, deși nu are studii


Ultimul update: Vineri 01 Februarie 2019 17:52
Data publicarii: Vineri 01 Februarie 2019 17:44
Categorie: Stiri externe
Boris Kondrasin

Când era elev de liceu, el a ucis un coleg şi i-a băut sângele. După zece ani de internare, un rus a reuşit să se angajeze ca medic în baza unei diplome false, înainte de a fi demascat şi arestat, informează mass-media din Rusia, citate de AFP.

Anchetatorii au anunţat vineri arestarea acestui bărbat de 36 de ani, care lucra ca medic însărcinat cu prevenţia într-un spital din Celiabinsk, în Ural. El a fost inculpat pentru că a folosit cu intenţie o diplomă de medic falsă pentru a obţine acest post în noiembrie anul trecut.

Identificat de mass-media drept Boris Kondraşin, bărbatul a fost angajat în condiţiile în care în anul 2000 a fost condamnat să urmeze un tratament după ce "a comis o crimă extrem de gravă", a anunţat într-un comunicat Comitetul de Anchetă rus, principalul organism însărcinat cu investigarea crimelor.

Potrivit mass-media ruse, în 1998, pe vremea când era licean, "falsul doctor" i-a injectat un sedativ unui coleg înainte de a-l dezmembra şi a-i bea sângele. Kondraşin "se considera un vampir", asigură site-ul de informaţie Znak.com.

În august 2000, Boris Kondraşin a fost internat într-un spital de psihiatrie după ce fusese diagnosticat cu schizofrenie, potrivit publicaţiei locale Celiabinskaia Nedelia. El a fost externat zece ani mai târziu.

Kondraşin a fost angajat ca medic, însărcinat să-i încurajeze pe oameni să nu bea alcool, să nu fumeze şi să facă exerciţii fizice, a precizat responsabila Departamentului municipal pentru Sănătate, Natalia Gorlova, citată de agenţia de presă Interfax.

El a fost arestat în ianuarie după ce a fost recunoscut pe un forum medical de un psihiatru care l-a tratat, potrivit Interfax.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Tags: decese, rusia, medic,

Măsura luată de autorități împotriva bărbatului care a decapitat un om cu drujba
De ce și-a atacat un bărbat din Timiș victima cu o drujbă: „S-o fi luptat el”
De ce și-a atacat un bărbat din Timiș victima cu o drujbă: „S-o fi luptat el”
VIDEO PROTVPLUS.RO