Turismul, într-o situație dezolantă din cauza pandemiei. "E trist și îngrijorător"

Dată publicare: 12-07-2020 19:46
Dată actualizare: 12-07-2020 20:16


În majoritatea ţărilor europene, pandemia pare sub control, dar normalitatea este încă departe, iar turismul se resimte dureros.

De exemplu una dintre cele mai căutate staţiuni pentru tineri din Croaţia este pe jumătate goală, iar puţinii amatori de petreceri nu-și ascund dezamăgirea.

O plajă aflată pe insula croată Pag, la Marea Adriatică, este una dintre cele mai faimoase destinaţii din regiune. O prefera tinerii şi i s-a dus vestea drept Ibiza croată. Însă, din cauza pandemiei, numărul turiştilor s-a redus drastic.

Acum, pe plaja din Zirce sunt abia câteva sute de oameni, în mare parte familişti. Cluburile şi barurile sunt aproape goale.

Sime Ostaric, reprezentantul plajei: "E trist, trist şi îngrijorător, e un sezon trist şi o destinaţie de vacanţă la fel de tristă. În mod normal, aici aveam o medie de 6, 7 mii de oameni în fiecare zi".

Chiar şi aşa, autorităţile locale se tem că şi puţinii turişti prezenţi ar putea alimenta focare de COVID-19.

Ante Dabo, primarul din Novalja: "Oamenii nu respectă prea bine măsurile de protecţie aici şi e normal să ne temem, mai ales când e vorba de petrecăreţi. Uneori toată lumea se relaxează un pic prea mult, sub influenţa unor anumite substanţe cu siguranţă nu vor mai respecta măsurile".

Nici la Paris, nu au dat deocamdată năvala oaspeţii odată cu redeschiderea ţării. O demonstrează şi faimoasele vaporaşe care se plimba acum pe Sena mai mult goale.

Până una-alta, au fost rărite cursele, iar turiştii profită de lipsa aglomeraţiei.


VIDEO PROTVPLUS.RO