Turismul din Italia se redeschide pe 15 mai. Guvernul va introduce ”pașapoarte de vaccinare”

Dată publicare: 21-04-2021 21:22
Dată actualizare: 21-04-2021 21:26


Turismul din Italia se redeschide pe 15 mai. Guvernul va introduce ”pașapoarte de vaccinare”

Sectorul italian al turismului ar urma să se redeschidă la mijlocul lunii mai, iar autorităţile s-au angajat să adopte diverse măsuri pentru a-i proteja de vizitatori de infecţia cu coronavirus, în încercarea de a salva un sector devastat de restricţii.

 

Ministrul Turismului, Massimo Garavaglia, a anunţat că Italia, una din cele mai vizitate ţări din lume, va introduce mai devreme decât restul UE aşa numitele "paşapoarte de vaccinare", pentru sprijinirea călătoriilor.

"Condiţiile sunt adecvate pentru a începe sezonul de vară în 15 mai", a declarat Garavaglia.

Premierul Mario Draghi este sub presiune pentru a salva sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane şi generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.

Guvernul de la Roma speră să introducă versiunea sa a ''paşapoartelor verzi digitale'' printr-un decret în această săptămână, a anunţat ministrul Turismului. Acesta a adăugat că ar urma să fie introdus un serviciu feroviar "Covid-free" către 90 de destinaţii, fiind obligatorie testarea pasagerilor înainte de îmbarcare.

 

Italia a pierdut în pandemie peste 120 de miliarde de euro din turism

 

De asemenea, se iau în calcul puncte de control la principalele obiective turistice, a explicat Garavaglia.

Acesta a anunţat că Guvernul de la Roma intenţionează să aloce peste 1,7 miliarde de euro în măsuri de sprijinire a companiilor şi persoanelor care şi-au pierdut veniturile din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), inclusiv pentru hoteluri şi restaurante.

Italia a avut anul trecut doar 25,5 milioane de vizitatori străini, un declin de peste 60% faţă de cei 65 de milioane de turişti străini din 2019.

Veniturile pierdute în 2020 de Italia din cauza restricţiilor impuse turismului se ridică la 120,6 miliarde de euro, a estimat recent Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC).

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO