Turiști antrenați cum că reacționeze în cazul unui atac terorist


Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Miercuri 09 August 2017 09:07
Categorie: Stiri externe
antrenament

O companie israeliană care pregătește agenți de securitate oferă și lecții pentru turiști. Aceștia învață cum să reacționeze în cazul unui atac terorist, în locuri publice.

Copii și adulți, unii veniți din Statele Unite sau Canada, urmăresc cu atenție explicațiile și demonstrațiile instructorilor. La prima lecție se simulează un atac cu un cuțit. Oamenii sunt învățați să reacționeze si in cazul in care se află în apropierea unui atentator sinucigaș.

O femeie și-a adus cei patru nepoți la cursuri.

"Pot să vadă și ei cum decurge un antrenament al soldaților adevărați, cei care au misiunea să ne apere țara. Noi, cu toții, trebuie să fim ca o armată de rezervă."

Șeful companiei a făcut parte timp de 27 de ani din forțele de securitate israeliene. El stabilește scenarii ale unor posibile atacuri teroriste și îi învață pe civili cum să reacționeze.

"Să spunem că într-o școală sunt 2000 de elevi și profesori și pătrunde acolo un comando de cinci teroriști. Dacă nu acționați rapid, oamenii vor muri."

De obicei, cursurile sunt pentru agenți de securitate profesioniști din întreaga lume. Acum, însă, în poligon, civilii învață să tragă la țintă.

Lecțiile includ și demonstrații cu câini. Deja sute de persoane au deprins măcar mișcările de bază în cazul unui atac cu un cuțit ori au învățat să tragă cu o armă.

Poligonul se află într-o colonie evreiască din Cisiordania, un teritoriu disputat, unde violențele dintre palestinieni și israelieni durează de decenii.

"Activitatea de aici nu are legătură cu politica, nu e vorba aici despre conflicte între israelieni și palestinieni. Cei care vin la noi învață cum reacționează un soldat israelian."

Sursa: Pro TV

Noi amenințări pentru SUA. Coreea de Nord ia în calcul atacarea teritoriului american Guam
SUA ar putea ataca ISIS în țara al cărei președinte le-a transmis jihadiștilor că le mănâncă ficații
VIDEO PROTVPLUS.RO