Tunisia blocheaza bunurile lui Muammar Ghaddafi

Ultima actualizare: 13-05-2012 05:07
Moamar Ghaddafi

Tunisia a blocat bunurile colonelului Muammar Ghaddafii, a anuntat joi o sursa apropiata premierului de tranzitie Beji Caid Essebsi.

"Nu este o hotarare unilaterala, iar Tunisa nu face altceva decat sa se conformeze unei hotarari ONU", a declarat aceasta sursa, sub protectia anonimatului, fara sa ofere mai multe precizari asupra eventualelor averi ale liderului libian si nici asupra datei la care a fost luata aceasta hotarare.

De la inceputul insurectiei populare contra regimului colonelului Muammar Ghaddafi, aflat la putere de aproximativ 42 de ani, dar mai ales de la inceputul interventiei militare internatioanle contra acestuia, Tunisia a pastrat tacerea asupra situatiei din tara vecina, cu care inretine relatii economice foarte importante.

Libia este un partener "esential" pentru Tunisia, al doilea dupa Uniunea Europeana (UE). Aproximativ 1.200 de intreprinderi tunisiene exporta produsele lor in aceasta tara, reprezentand 7 la suta din totalul exporturilor tunisiene.

Comertul bilateral a atins, in 2010, aproximativ 1,2 miliarde de dinari (aproximativ 600 de milioane de euro). De asemenea, aproximativ doua milioane de turisti libieni vin la distractie sau la tratament in Tunisia, in clinici private.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO