Trupe militare de elită, puse la dietă: „Vrem să reducem obezitatea în rândul militarilor”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 05 Ianuarie 2018 13:46
Categorie: Stiri externe
Armata Spania

Armata spaniolă a decis să impună dieta în cazul unui regiment de elită, cunoscut drept „Legiunea”, de teamă că unii dintre membrii săi au început să prezinte semne de obezitate.

 „Legiunea” (sp - La Legión), este o divizie de elită fondată acum aproape un secol, cunoscută drept „Mirii morții”, din cauza uniformelor pastelate pe care aceștia le poartă, antrenamentelor dure la care sunt supuși și ritmului rapid în care mărșăluiesc, scrie publicația The Guardian.

Cu toate acestea, au apărut îngrijorări cu privire la condiția fizică a membrilor Legiunii.

„Au ajuns în situația în care e nevoie să luăm o serie de măsuri, ca să reducem greutatea unora dinte membri”, se precizeză într-o notă informativă internă, publicată de publicația El Pais.

În document se precizează că membrii regimentului prezintă o tendință de îngrășare din cauză că le lipsesc sălile de antrenament și pentru că mulți dintre ei au ajuns la o vârstă înaintată.

Astfel, au fost verificați peste 3.000 de militari, dintre care au fost descoperiți 180 cu un indice corporal mult mai mare. Astfel, lor li s-a prescris un regim alimentar și exerciții fizice care să îi ajute să piardă între 500 de grame și un kilogram pe săptămână.

Deși „Legiunea” admite că, dacă nu se iau măsuri, acest regiment va pierde „prestigiul de unitate de luptă”, recunoaște că obezitatea ar putea fi cauzată de „factori culturali, patologici și psihologici, care trebuie luați în considerare.”

Un purtător de cuvânt al armatei spaniole a precizat că inițiativa a început în luna septembrie a anului trecut, din preocupare pentru starea de sănătate a militarilor.

„Au reacționat pozitiv și rezultatele de până acum sunt bune. Vedem că sunt foarte motivați, deși le este dificil să scadă în greutate. Am vrut doar să le dăm o mână de ajutor”, a spus reprezentantul Armatei. 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO