Trump: „Relațiile cu Rusia sunt mai proaste decât în perioada Războiului Rece”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 11 Aprilie 2018 15:52
Categorie: Stiri externe
Donald Trump furios

Președintele american Donald Trump consideră că relațiile dintre Rusia și Statele Unite sunt, în prezent, „mai proaste ca oricând”. Reacția vine ca urmare a tensiunilor generate de presupusul atac chimic care a avut loc, în weekend, în Ghouta de Est.

Totodată, liderul de la Casa Albă a confirmat disponibilitatea SUA de a ajuta Rusia să depăşească dificultăţile economice, dar cu condiţia opririi „cursei înarmării', informează AFP și DPA, citate de Agerpres.

„Relaţiile noastre cu Rusia sunt acum mai proaste ca oricând, inclusiv decât în perioada Războiului Rece. Nu există niciun motiv pentru aceasta. Rusia are nevoie de noi pentru economia ei, ceea ce ar fi foarte uşor de făcut, şi avem nevoie ca toate naţiunile să lucreze împreună. Să oprim cursa înarmării?”, a scris Trump, miercuri, pe reţeaua de socializare.

Anterior, el a avertizat Rusia și Siria că ar putea lansa un atac: „Rusia promite că va doborî orice rachetă lansată deasupra Siriei. Fii gata Rusia, pentru ca vor veni, draguțe, noi și ‘inteligente’! Nu ar trebui să fiți parteneri cu un animal ucigaș care își gazează poporul și se bucură de asta”.

La rândul său, ambasadorul Rusiei în Libia, Alexander Zasypkin, a declarat că orice rachetă lansată de SUA către Siria va fi doborâtă, iar bazele de lansare vor fi atacate.

Peste 40 de persoane au fost ucise sâmbătă într-un presupus atac chimic la Douma, ultimul bastion al insurgenţilor lângă capitala siriană Damasc.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO