Trump spune că întâlnirea cu Coreea de Nord ar putea avea loc în trei-patru săptămâni


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 29 Aprilie 2018 12:07
Categorie: Stiri externe
donald trump, kim jong un,

Preşedintele american, Donald Trump, a spus sâmbătă în cadrul unui miting în statul Michigan că o întâlnire cu președintele Coreei de Nord ar putea avea loc în următoarele trei-patru săptămâni,

"Cred că vom avea o întâlnire în următoarele trei sau patru săptămâni", a arătat Trump, la o adunare în oraşul Washington din statul american Michigan, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

"Va fi o întâlnire foarte importantă, denuclearizarea Peninsulei Coreene", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a propus închiderea, în luna mai, a centrului de teste atomice şi invitarea la eveniment a unor experţi americani, a anunţat duminică preşedinţia sud-coreeană, în timp ce Donald Trump s-a declarat optimist cu privire la posibilitatea unui acord nuclear cu Phenianul, relatează AFP.

Această propunere, transmisă de preşedinţia sud-coreeană, este cea mai recentă ilustrare a vârtejului diplomatic care a avut loc în ultimele luni în Peninsula Coreeană şi care a culminat vineri cu un summit istoric intercoreean.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in au convenit cu această ocazie să se ajungă prin "denuclearizare totală" la o '' peninsulă coreeană fără arme nucleare".

Timp de ani de zile, Pheninanul a argumentat că nu va renunţa niciodată la arma atomică, indispensabilă, potrivit lui, pentru a se apăra de o invazie americană.

''Kim a declarat în cursul summitului cu preşedintele Moon că va închide centrul pentru teste nucleare în mai şi că va invita în curând experţi din Coreea de Sud şi Statele Unite, precum şi jurnalişti pentru a prezenta procesul comunităţii internaţionale într-un mod transparent", a declarat Yoon Young-chan, purtătorul de cuvânt al Casei Albastre, preşedinţia sud-coreeană

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO