Trump recunoaște, într-o înregistrare, că a ascuns pericolul pe care îl reprezenta Covid-19

Ultima actualizare: 09-09-2020 22:05
Trump
Getty

Washington Post dezvăluie că președintele Donald Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că noul coronavirus este mai letal decât gripa, deși în declarațiile publice continua să compare cele două afecţiuni.

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este "o chestie mortală" dar voia să o minimalizeze

Potrivit unei relatări din noua carte a lui Woodward, Trump a recunoscut în februarie pericolul pandemiei de coronavirus, iar într-un interviu din martie a recunoscut că a minimalizat ameninţarea.

"Am vrut să-i reduc din impact mereu. Nu vreau să creez panică", a spus Trump pe 19 martie într-o convorbire telefonică, potrivit unei înregistrări publicate pe site-ul The Washington Post. Cotidianul a obţinut o copie a cărţii sale "Rage", care urmează să fie lansată weekendul următor, scrie News.ro.

Trump a fost informat despre virus în ianuarie, potrivit lui Woodward.

"Este o chestie mortală", i-a spus Trump lui Woodward la telefon pe 7 februarie.

"Pur şi simplu respiri aerul şi aşa se întâmplă. Şi astfel, unul foarte înşelător. Este foarte delicat. De asemenea, este mai letal decât chiar cea mai intensă gripă", i-a spus Trump lui Woodward, potrivit Washington Post.

Jurnalistul spune în carte că lui Trump i-au fost prezentate avertismente cumplite în ianuarie despre virusul care urma să ducă la o pandemie mondială în martie.

"Aceasta va fi cea mai mare ameninţare la adresa securităţii naţionale cu care te confrunţi în mandat", i-a spus consilierul Robert O’Brien lui Trump în 28 ianuarie, potrivit cărţii. "Acesta va fi cel mai dur lucru cu care te confrunţi".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO