Trump minte în legătură cu originile tatălui său. Ce urmărește prin afirmațiile făcute


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 18 Iulie 2018 11:17
Categorie: Stiri externe
Donald Trump

Președintele american, Donald Trump, a declarat într-un interviu recent că părinții săi s-au născut în Europa, continent față de care are „un atașament puternic”. Declarația sa este parțial adevărată.

În urma recentei vizite în Marea Britanie, Trump a declarat că ambii săi părinți au rădăcini europene, mama sa fiind originară din Scoția, iar tatăl său din Germania, scrie The Guardian.

„Părinții mei s-au născut în Uniunea Europeană: mama în Scoția, iar tata în Germania. Iubesc aceste două state, că doar sunt tot acolo, nu?”, a spus Trump.

Mama șefului de la Casa Albă Mary MacLeod s-a născut, într-adevăr, în Scoția și a emigrat în Statele Unite între cele două războaie mondiale. Însă tatăl său, Fred Trump, s-a născut în New York City, în Statele Unite ale Americii, nu în Germania.

Bunicul președintelui american este născut în Germania, de unde a plecat la vârsta de 16 ani, în Manhattan, apoi s-a mutat în Washington și Canada.

O bună perioadă de timp, tatăl lideului de la Casa Albă a susținut că este suedez pentru a câștiga simpatia clineților săi, truc pe care l-a folosit, ani de-a rândul, însuși președintele american.

Prin aceste afrmații legate de legăturile sale cu Europa, Trump încearcă să câștige simpatia europenilor.

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO