Trump, interviu cu Piers Morgan privind BREXIT, prietenia cu Macron și nunta prințului Harry

Ultima actualizare: 31-01-2018 13:38

În timpul forumului economic de la Davos, preşedintele american Donald Trump a marcat o premieră: a acordat primul interviu unui post de televiziune non-american.

 

Trump a stat de vorbă cu un jurnalist de la postul britanic ITV, şi, evident, a vorbit mult despre BREXIT. A dojenit-o pe Theresa May că este prea "moale în relaţia cu Uniunea Europeană" şi l-a lăudat pe "prietenul" lui, Emmanuel Macron.

După un an întreg de formalităţi şi pregătiri, jurnalistul britanic Piers Morgan a reuşit să stea de vorbă cu Donald Trump, timp de jumătate de oră, la Forumul Economic de la Davos. Când a venit vorba despe BREXIT, preşedintele american nu a menajat-o pe şefa guvernului britanic.

Donald Trump: "Nu aş fi negociat Brexitul aşa cum a fost negociat. Am foarte mult respect pentru premierul vostru şi cred că face o treabă bună. Însă aş fi avut o atitudine diferită.
Piers Morgan: "Ce aţi fi făcut?
Donald Trump: "Aş fi spus că Uniunea Europeană nu este chiar la nivelul la care ar trebui să fie. Aş fi adoptat o poziţie mai dura în procesul de ieşire.”

Trump este, însă, în continuare fermecat de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Vizita oficială pe care acesta i-a organizat-o anul trecut, de Ziua Franţei, l-a măgulit pe Trump şi este încă proaspătă în memoria preşedintelui american.

Piers Morgan: "Suntem încă pe prima poziţie (N.R. în relaţia cu SUA)? Sau suntem după francezi? Ne cam îngrijorează Emmanuel Macron, care încearcă să devină cel mai bun prieten al dumneavoastră.
Donald Trump: "Îmi place. Este prietenul meu, Emmanuel. Este un tip grozav, iar soţia lui este extraordinară. Îmi place mult de el. Ştiţi că am luat cina la restaurantul din turnul Eiffel.

Tot la capitolul relaţii personale, putem deduce că Prinţul Harry nu se număra printre admiratori. Trump a spus că nu a primit încă nicio invitaţie la nuntă sa din mai, cu Meghan Markle, adaugad însă că le doreşte multă fericire celor doi.

Piers Morgan l-a luat prin surprindere pe Trump, atunci când l-a întrebat dacă se consideră un feminist. "Nu aş spune asta. Nu aş merge atât de departe", a explicat Trump.

În acest timp, apar speculaţii legate de starea precară a mariajului preşedintelui american. Melania Trump a refuzat să-l însoţească la Davos, după ce presa americană a publicat detalii despre relaţia lui cu o starletă de filme pentru adulţi, Stormy Daniels.

Acum, surse de la Casa Alba au declarat pentru Daily Mail că prima doamnă a părăsit domiciliul oficial şi s-a cazat câteva nopţi la un hotel din Washington. "S-a simţit umilită şi supărată, iar relaţia ei cu Trump este încordată" a povestit aceeaşi sursă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO