Trump: Există o şansă ca liderul nord-coreean Kim Jong-Un să renunţe la arme nucleare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
donald trump, kim jong un,
Pro TV

Preşedintele american Donald Trump, care şi-a dat acordul pentru un summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a scris miercuri pe Twitter că există în prezent 'o şansă bună' ca liderul nord-coreean să renunţe la arme nucleare, relatează AFP.

Preşedintele american a transmis de asemenea pe Twitter că a primit marţi un mesaj din partea preşedintelui chinez Xi Jinping, potrivit căruia întâlnirea acestuia cu Kim Jong-Un 'a mers bine' şi că liderul nord-coreean a fost dornic să-l întâlnească. Dar "în acelaşi timp şi din păcate, presiunea şi sancţiunile maxime trebuie menţinute cu orice preţ", a adăugat Trump.

Kim Jong-Un a fost întâmpinat cu mare fast la Beijing, în prima sa vizită - secretă - în China, în timpul căreia a vorbit despre 'denuclearizarea' Coreii de Nord înainte de summitul cu Donald Trump.

La prima ieşire oficială din ţară de la preluarea mandatului, la sfârşitul anului 2011, Kim şi soţia sa au fost primiţi cu o ceremonie solemnă şi un banchet la Palatul Poporului în timpul acestei vizite, care nu a fost dezvăluită în mod oficial decât miercuri, după ce cuplul nord-coreean a revenit în ţară cu trenul.

Vizita, care a avut loc de duminică până miercuri, potrivit Xinhua, evidenţiază o apropiere între cele două ţări vecine, divizate în ultimii ani de sprijinul Beijingului pentru sancţiunile internaţionale vizând forţarea Phenianului să renunţe la programul său nuclear. Kim Jong-Un nu se întâlnise niciodată până acum cu preşedintele chinez Xi Jinping.

'Nu există nicio îndoială că prima mea vizită în afara ţării (trebuia să fie) în capitala chineză', a spus liderul nord-coreean, potrivit agenţiei de presă nord-coreene ACTC.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO