Trump, despre posibilitatea separării economiei SUA de cea a Chinei: "Nu vom mai pierde bani"

Ultima actualizare: 08-09-2020 07:47
Trump
Getty

Preşedintele american Donld Trump a evocat luni ideea separării economiei Statelor Unite de cea a Chinei, cunoscută şi sub numele de decuplare, sugerând că SUA nu vor pierde bani dacă cele două ţări nu vor mai face afaceri.

”Când menţionaţi cuvântul decuplare este un cuvânt interesant”, a afirmat Trump într-o conferinţă de presă la Casa Albă, potrivit News.ro

”Pierdem miliarde de dolari şi dacă nu vom mai face afaceri cu ei, nu vom mai pierde miliarde de dolari. Se numeşte decuplare, puteţi începe să vă gândiţi la acest lucru”, a spus Trump.

Restricții de export analizate de Statele Unite

 

Administraţia Trump analizează impunerea de restricţii de export companiei Semiconductor Manufacturing International Corporation, cel mai mare producător de semiconductori din China, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului Apărării.

Departamentul Apărării discută dacă SMIC ar trebui adăugată la lista entităţilor Departamentului Comerţului, care restricţionează în esenţă companiile respective să primească anumite produse fabricate în Statele Unite. Lista entităţilor include acum peste 300 de companii din China.

”Departamentul Apărării lucrează în prezent cu mai multe agenţii la evaluarea informaţiilor disponibile pentru a determina dacă acţiunile SMIC justifică adăugarea sa pe lista entităţilor Departamentului de Comerţ”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO