Trump, atac virulent împotriva criticilor: "Din păcate, pui oamenii greşiţi în nişte poziţii”


Ultimul update: Duminica 03 Martie 2019 20:15
Data publicarii: Duminica 03 Martie 2019 19:40
Categorie: Stiri externe

După eşecul summitului cu liderul nord-coreean, Donald Trump şi-a luat revanşa cu un discurs în care şi-a atacat cu o virulenţă neobişnuită criticii.

Preşedintele american nu a zis însă nimic despre faptul că Statele Unite şi-au anulat exerciţiile militare de mare amploare cu aliaţii sud-coreeni. Gestul e văzut drept o concesie oferită Phenianului, care a acuzat mereu că aliaţii pregătesc pe această cale o invazie.

Principala ţinta a lui Trump în discursul susţinut la conferinţa conservatoare din Maryland a fost procurorul special Robert Mueller. Acesta urmează să publice raportul anchetei sale privind amestecul Rusiei în alegerile americane şi legăturile ruşilor cu preşedintele.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: "Robert Muller nu a fost numit prin vot. A ales 30 dintre cei mai furioşi democraţi din istoria Statelor Unite şi i-a numit în comisia de anchetă. Sunt oameni foarte, foarte furioşi. El a vrut slujba de director FBI şi eu nu am fost de acord. De ce nu se vorbeşte despre asta?"

Preşedintele a explicat şi de ce crede el că a ajuns să fie anchetat.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: "Din păcate, pui oamenii greşiţi în nişte poziţii şi ei îi lasa oameni nepotriviţi în anumite funcţii. Apoi te trezeşti că încearcă să te doboare cu porcării, da, cu porcării."

Preşedintele a încercat să ofere şi o explicaţie pentru faptul că, la summitul din Vietnam, a declarat că îl crede pe Kim Jong Un atunci când acesta a declarat că nu a fost la curent cu situaţia studentului Otto Warmbier. Reţinut în Coreea de Nord, americanul a intrat în comă şi a murit la scurt timp după ce a fost eliberat.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: "Sunt într-o ipostază teribilă, fiindcă, pe de o parte, trebuie să negociez şi pe de alta, îi iubesc pe dl şi pe dna Warmbier şi îl iubesc pe Otto."

Pe de altă parte, preşedintele a acceptat să facă o concesie Phenianului, în ciuda faptului că discuţiile cu Kim Jong Un s-au încheiat fără niciun rezultat. Statele Unite şi Coreea de Sud au anunţat că nu vor mai organiza două exerciţii militare comune ţinute de obicei primăvară şi criticate de nord-coreeni. Cele doi aliaţi susţin ca măsura e menită să susţină efortul diplomatic pentru denuclearizarea Coreei de Nord.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Donald Trump, discurs incendiar. A îmbrățișat din nou steagul american. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO