Trump, acuzat de inconștiență. Ce spune văduva americanului care s-a tratat singur contra Covid-19

Dată publicare: 25-03-2020 17:19
Dată actualizare: 25-03-2020 20:19
Sursa: NBC


Trump este optimist în criza coronavirusului, experţii îl contrazic: ”greul abia începe”

Donald Trump este acuzat de soția bărbatului care a murit, după ce a luat medicamentul promovat de președintele SUA ca posibil tratament împotriva Covid-19.

Femeia din Arizona, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, este încă internată în stare gravă. ”Ne temeam că o să ne îmbolnăvim, chiar devenisem îngrijorați”, a declarat ea pentru NBC.

Bărbatul și femeia, cu vârste mai mari de 60 de ani, au confundat fosfatul de clorochină, o substanță folosită chiar și pentru curățarea acvariilor de pești, cu hydroxychloroquina, un medicament despre care Donald Trump a spus că este un potential tratament pentru coronavirus.

Aceasta a povestit cum a văzut substanța din întâmplare pe un raft și i-a spus soțului: ”hei, nu e chestia aia despre care vorbesc la tv?! Trump spunea că este aproape să devină un tratament”.

După ce au ingestat substanța, cei doi au acuzat probleme respiratorii și au cerut ajutor la numărul de urgență. Soțul ei a încetat din viață la scurt timp după ce a ajuns la spital.

”Să nu credeți nimic din ce spun președintele și oamenii lui. Fiți atenți! Sunați-vă doctorul. Nu o să trec niciodată peste ce s-a întâmplat”, a adăugat femeia, pentru postul tv NBC, citat de The Independent.

Sursa: NBC,


VIDEO PROTVPLUS.RO