Trump a cerut modificări legislative în cazul celor care se fac vinovați de crime în masă


Ultimul update: Marti 06 August 2019 14:15
Data publicarii: Marti 06 August 2019 12:51
Categorie: Stiri externe

Preşedintele american Donald Trump a cerut modificări legislative în cazul celor care se fac vinovați de crime în masă.

Anunțul vine după cele două atacuri armate din Statele Unite, soldate cu cel puțin 31 de morți în mai puţin de 24 de ore.

În plus, politicienii democrați, dar și vedete de la Hollywood cer, într-un glas, legi pentru controlul armelor.

Pentru prima dată preşedintele Donald Trump a condamnat explicit teza "supremaţiei albilor". Este o schimbare importantă de poziţie, mai ales după violenţele de la Charlottesville, când preşedintele declară că a existat "violenţă în ambele tabere".

Şi totuşi, Donald Trump nu a fost deloc dispus să admită că poarta personal o responsabilitate pentru avântul luat de ură faţă de imigranţi, care l-a împins duminica pe un tânăr de 21 de ani să ucidă 21 de oameni în El Paso, Texas.

În schimb, preşedintele a dat vina pe nebunie, pe internet, pe jocurile violente şi pe presa pentru că "propaga mânia şi isteria".

Pe de altă parte, liderul american a cerut execuţia ''rapidă'' a celor doi autori ai atacurilor armate comise în weekend în Statele Unite.

După cele două masacre, Donald Trump a fost acuzat făţiş de adversarii săi democraţi că alimentează intoleranta prin declaraţiile sale.

Şi vedetele de la Hollywood au reacţionat scandalizate după ultimele atacuri armate.

Julianne Moore, Rihanna, John Legend, Jamie Lee Curtis, Bette Midler, Reese Witherspoon şi Kevin Bacon au postat mesaje prin care cer Congresului să treacă în sfârşit la acţiune pentru interzicerea armelor de foc.

Ani grei de închisoare pentru bărbatul care a trimis bombe artizanale criticilor lui Trump
Trump a anunțat embargo economic total asupra Venezuelei
Trump dă vina pe jurnaliști pentru masacrele din Texas și Ohio
VIDEO PROTVPLUS.RO