Uraganul Irma. Nouă români, identificați de MAE în zonele afectate

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Joi 07 Septembrie 2017 08:02
Categorie: Internaţional

Cu 3 urgane active în Oceanul Atlantic, cea mai râvnită zonă de vacanţă a lumii este în pericol să dispară cu totul.

UPDATE 22:00 MAE transmite că au fost identificaţi nouă cetăţeni români în zonele afectate de urganul Irma, ei fiind în siguranţă.

"Numărul cetăţenilor români a căror prezenţă a fost semnalată iniţial în regiune a fost de nouă persoane, dintre care 7 în Insula Saint Martin / Sint Maarten şi 2 în Insulele Virgine Britanice. În urma demersurilor întreprinse de Centrala MAE, prin Ambasadele României la Paris şi Londra, toţi cei nouă cetăţeni români au fost identificaţi, fiind în acest moment în siguranţă", anunţă ministerul.

Zonele care riscă să dispară

Este vorba despre insulele din Marea Caraibelor, unde au case cei mai bogaţi pământeni, dar unde muncesc şi conaţionali de-ai noştri. De altfel, după ce vântul a spulberat totul în cale, cu 300 de km pe ora, nu s-a ştiut nimic despre 3 români, aflaţi în Saint Martin. Din fericire, ei sunt bine, însă cel puţin 13 persoane au murit.

Plajele fine şi albe, apele de turcoaz şi posibilitatea de a sta gard în gard cu miliardarii şi vedetele planetei au făcut din Caraibe un deziderat pentru orice muritor al planetei. Iar pentru unii români, visul a devenit realitate.

Cu siguranţă că nici unul dintre cei care au vrut şi şi-au şi permis să trăiască la tropice nu s-a gândit vreodată că aceste scene apocaliptice ar putea deveni vreodată reale. Şi totuşi, imaginile arată dezastrul din Saint Martin, Barbuda sau Saint Barts, după ce uraganul Irma a lovit.

Nu numai milionarii noştri au ales Caraibele, ci şi românii care vor să muncească pentru o pâine mai albă. Trei conaţionali, daţi iniţial dispăruţi în Saint Martin, au anunţat că sunt teferi după ce a revenit alimentarea cu energie electrică.

Dorina Curte, mama unuia dintere români: "Am fost disperaţi până acum, însă acum câteva secunde am aflat o veste că este bine şi ne-am mai liniştit. Altcineva de acolo de pe insula a prins un semnal, nu ştiu ce-a prins un un telefon de la cineva care avea semnal şi a spus că toţi sunt bine care erau colegi acolo. Am trecut prin clipe groaznice, va daţi seama."

O altă româncă a plecat din insula, acum distrusă, cu puţin timp înainte de sosirea uraganului. Şi-a lăsat omul drag acolo. Nu i-a fost alături de aniversare, dar măcar ştie că este bine.

Aceştia sunt oameni despre care nu se vorbeşte prea mult. În schimb, toată lumea ştie că miliardarul Dinu Patriciu cumpărase o vila somptuoasă în Saint Martin, unde îşi ţinea şi Yacht-ul. Reşedinţa înconjurată cu palmieri are 7 dormitoare , 7 băi, piscină şi vedere la plajă şi se închiriază pe site-urile de specialitate între 4.000 şi 12 mii de dolari

Tot aici se retrăsese după divorţ şi Irina Truică, fosta soţie a milionarului Remus Truică, fost şef de cabinet al lui Adrian Năstase.

Acum, Caraibele sunt devastate, iar Irma se îndreaptă nemilos către Cuba şi este aşteptat să lovească inclusiv Florida în weekend. Miami a fost ales că oraş de reşedinţa de Alina Borcea, fosta soţie a patronului dinamovist Cristi Borcea.

 

Irma, cel mai puternic uragan format vreodată în Atlantic, a ajuns în Caraibe.
Irma, cel mai puternic uragan format vreodată în Atlantic, a ajuns în Caraibe. "Ochiul" furtunii, filmat
VIDEO PROTVPLUS.RO
Gestul uimitor al unui bărbat fără adăpost
Gestul uimitor al unui om fără adăpost, după ce un tânăr i-a dat cardul și PIN-ul
Fidesz, partidul lui Viktor Orban, a fost suspendat din Partidul Popular European
Donald Tusk: ”Este posibilă o scurtă amânare a Brexit-ului”. Care este condiția
Motivul pentru care un imigrant rămâne nepedepsit, deși a violat o fetiță
Mii de oameni, filmați pe ascuns în camerele de hotel. Imaginile au fost transmise pe net
Un american acuză că a făcut cancer din cauza unui produs vândut şi în România
Țara care vrea să construiască cea mai mare insulă artificială
Țara care vrea să construiască cea mai mare insulă artificială
Reacția disperată a unui bărbat din Marea Britanie, care se teme de un Brexit fără acord
Câştigătorul unui jackpot de 71 milioane € a sărbătorit comandând mâncare la domiciliu
Masacrul din Christchurch. Doar 12 victime au fost identificate
Un politician italian anti vaccin pentru varicelă s-a îmbolnăvit de varicelă
Momentul în care un bărbat care a jefuit cazinoul Bellagio este împușcat de 4 polițiști