Transportul comun din Franța, grav afectat de greve. Atenționarea emisă de MAE


Ultimul update: Joi 09 Ianuarie 2020 15:16
Data publicarii: Joi 09 Ianuarie 2020 15:13
Categorie: Stiri externe
greva franta

Greva din sectorul transportului în comun din Franța continuă joi, pentru a 36-a zi, fiind cea mai lungă manifestație de acest gen din istoria modernă a Franței.

Principalele sindicate din Franța au cerut angajaților de la metroul din Paris, ai companiei de căi ferate, ai companiilor din domeniul transportului maritime, din sănătate, educație și justiție să se alăture protestelor de joi, relatează France24.

Doar două dintre cele 14 linii de metrou din Paris funcționează normal, iar liniile de autobuze și tramvaie funcționează îngreunat.

Compania Națională de Căi Ferate (SNCF) a redus semnificativ numărul de trenuri.

De asemenea, sindicatul CGT a făcut apel la o mobilizare împotriva reformei pentru pensii pentru vineri și sâmbătă.

MAE a emis o atenționare de călătorie în Franța

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză în legătură cu continuarea grevei începute în luna decembrie la SNCF (compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene).

Totodată, pentru zilele de 9 şi 11 ianuarie, sindicatele au făcut apel la mobilizare, fiind prevăzute pe tot teritoriul francez manifestaţii şi acţiuni de protest.

Sunt aşteptate în continuare perturbări semnificative în transporturile publice urbane, interurbane, regionale şi internaţionale (Eurostar, Thalis şi Lyria), precum şi în reţeaua rutieră, informează MAE într-un comunicat transmis miercuri.

De asemenea, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) le reaminteşte pasagerilor să se informeze la companiile aeriene despre situaţia zborurilor.

Federaţia sindicală din porturi şi docuri anunţă că transporturile maritime de mărfuri şi pasageri ar putea suferi perturbări.

Sursa: France24

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33