Transportul comun din Franța, grav afectat de greve. Atenționarea emisă de MAE

Ultima actualizare: 09-01-2020 15:16
greva franta
Pro TV

Greva din sectorul transportului în comun din Franța continuă joi, pentru a 36-a zi, fiind cea mai lungă manifestație de acest gen din istoria modernă a Franței.

Principalele sindicate din Franța au cerut angajaților de la metroul din Paris, ai companiei de căi ferate, ai companiilor din domeniul transportului maritime, din sănătate, educație și justiție să se alăture protestelor de joi, relatează France24.

Doar două dintre cele 14 linii de metrou din Paris funcționează normal, iar liniile de autobuze și tramvaie funcționează îngreunat.

Compania Națională de Căi Ferate (SNCF) a redus semnificativ numărul de trenuri.

De asemenea, sindicatul CGT a făcut apel la o mobilizare împotriva reformei pentru pensii pentru vineri și sâmbătă.

MAE a emis o atenționare de călătorie în Franța

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză în legătură cu continuarea grevei începute în luna decembrie la SNCF (compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene).

Totodată, pentru zilele de 9 şi 11 ianuarie, sindicatele au făcut apel la mobilizare, fiind prevăzute pe tot teritoriul francez manifestaţii şi acţiuni de protest.

Sunt aşteptate în continuare perturbări semnificative în transporturile publice urbane, interurbane, regionale şi internaţionale (Eurostar, Thalis şi Lyria), precum şi în reţeaua rutieră, informează MAE într-un comunicat transmis miercuri.

De asemenea, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) le reaminteşte pasagerilor să se informeze la companiile aeriene despre situaţia zborurilor.

Federaţia sindicală din porturi şi docuri anunţă că transporturile maritime de mărfuri şi pasageri ar putea suferi perturbări.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO