Hotelul din Rusia, unde au murit 5 oameni din cauza unei țevi de apă fierbinte, amenajat ilegal

Ultima actualizare: 21-01-2020 09:52

Întâmplare tragică într-un oraş din centrul Rusiei.

Cinci oameni au murit în subsolul unei clădiri amenajate ca hotel, după ce o conductă de apă fierbinte s-a spart, iar aburul a inundat camerele.

Pompierii au reuşit să salveze alte şase persoane, care au ajuns la spital cu răni grave.

Tragedia s-a petrecut în oraşul rusesc Perm, aflat la sud de munţii Urali. Încă nu se luminase de ziuă, când o magistrală de apă caldă s-a spart şi tot aburul fierbinte a ajuns în subsolul unei clădiri de locuinţe, unde funcţiona un mini-hotel cu câteva camere. Înăuntru erau cazate mai multe persoane, care au fost surprinse în pat de apa fierbinte.

Martor: „Soţia mea s-a uitat pe geam pe la patru dimineaţa şi a văzut poliţişti şi pompieri.”

Reporter: „Aşadar, s-a întâmplat la 4 dimineaţa?”

Martor: „Şi-a notat ora.”

Salvatorii au fost nevoiţi să aştepte până când s-a răcit aburul ca să intre în subsol şi să scoată victimele afară.

Igor Goncharov, oficial: „S-a spart o magistrală de apă caldă şi aburul, la o temperatură foarte ridicată, a ajuns în acest subsol printr-o canalizare. Avaria nu s-a petrecut aici, în subsol. Se pare că a avut loc undeva mai sus şi toată apa a curs aici.”

Cinci oameni şi-au pierdut viaţa în aburul fierbinte, printre ei şi un copil. Alte şase persoane au fost transportate la spital cu răni grave. Investigatorii spun că hotelul fusese amenajat ilegal la subsolul clădirii şi au deschis o anchetă pe numele proprietarilor.

Andrey Olin, oficial: „Este vorba despre servicii care nu îndeplinesc cerințele privind siguranța vieții și sănătății consumatorilor, ceea ce a dus la moartea a două sau mai multe persoane din neglijență.”

Anul trecut, parlamentul rus a votat o lege prin care a fost interzisă deschiderea de hoteluri şi alte unităţi de cazare în clădirile de locuinţe.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO