Tragedie in India: 47 de persoane au murit intr-un tren cuprins de flacari


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 11:22
Data publicarii: Luni 30 Iulie 2012 16:14
Categorie: Stiri externe
accident de tren, India

Cel putin 47 de persoane au murit luni in sudul Indiei, intr-un incendiu care a pornit de la unul dintre vagoanele unui tren care face legatura intre New Delhi si Chennai, a anuntat un oficial local, relateaza AFP.

Accidentul s-a produs in districtul Nellore, in statul Andhra Pradesh, luni dimineata devreme, in timp ce pasagerii dormeau.

Mai multe cadavre au ramas blocate in interior, iar 26 de pasageri au fost internati in spitale, a adaugat acesta.

Conform primelor elemente ale anchetei, un scurt-circuit in apropierea toaletelor ar fi putut provoca incendiul, potrivit sefului districtului Nellore, B. Sreedhar.

Unul dintre vagoanele trenului express a fost distrus in totalitate, echipele de ajutor intervenind cu dificultate din cauza temperaturii ridicate in interiorul vagonului metalic.

"Focul s-a extins rapid si a blocat una dintre usile vagonului, astfel incat nu mai ramasese decat o iesire", a precizat Sreedhar.

Trenul, care nu avea opriri din Chennai, circula cu o viteza de 110 km/h inainte de a intra in gara Nellore, cand personalul feroviar a sesizat incendiul din interior si a anuntat autoritatile.

In fiecare zi, 18 milioane de persoane circula cu trenul in India, acesta fiind principalul mijloc de transport al tarii, dar sunt necesare investitii substantiale in vederea imbunatatirii securitatii si fluidizarii traficului.

In mai, o coliziune feroviara in apropiere de Bangalore (sud) s-a soldat cu 25 de morti. Iar un alt accident grav, din iulie 2011, s-a soldat cu 63 de morti, in urma deraierii unui tren express, care facea legatura intre Calcutta si New Delhi.

Cea mai grava catastrofa feroviara din India s-a soldat cu 800 de morti in 1981, cand un tren de calatori a cazut intr-un rau in statul Bihar.
 

Sursa: Mediafax

Tags: incendiu, tren, india,

VIDEO PROTVPLUS.RO